Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca participa a la tercera Taula Local contra la violència masclista organitzada per l’ajuntament de Felanitx dins de les activitat programades pel 25 de novembre

El Consell de Mallorca participa a la tercera Taula Local contra la violència masclista organitzada per l’ajuntament de Felanitx dins de les activitat programades pel 25 de novembre

(03/11/2017)

La directora insular d'Igualtat Nina Parrón i l'agent d'igualtat de l'Espai de Dones de Felanitx han participat avui a la tercera taula local contra la violència masclista de l'Ajuntament de Felanitx. Una iniciativa que des del Consell de Mallorca és valora molt positivament i que demostra com d'imporant és oferir eines als ajuntaments que els facilitin i promoguin la implantació de polítiques d'igualtat i també activitats de sensibilització cap a la seva població.

La taula local contra la violència masclista és una iniciativa que es va posar en marxa fa prop d'un any, fruit del compromís de l'Ajuntament amb la lluita contra la violència masclista i la promoció de la igualtat entre dones i homes. Es pretén establir una xarxa de col·laboració i treball entre els diferents agents del municipi com a eina clau per acabar amb aquest tipus de violència.

A la taula local hi participen professionals dels àmbits de: Serveis Socials, Joventut, Policia Local, Esports i Cultura per part de l'Ajuntament; el Centre de Salut, la Guàrdia Civil i Delegació del Govern; tots els centres educatius, Creu Roja, l'associació Felanitx per la Igualtat i l'Espai de Dones de Felanitx; finalment l'IBDona per part del Govern Balears i la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, juntament amb representants de tots els partits: BLOC, PSOE, Pi i PP.

Aquestes trobades serveixen per posar en comú les diferents iniciatives (programes, actes...) de sensibilització tant en temes d'igualtat com de prevenció de la violència masclista, i a més faciliten la coordinació de futures iniciatives que sorgeixin. 

Cal destacar enguany, la creació al municipi d'un Espai de Dones, promogut per la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca. A través d'aquest Espai i amb l'agent d'igualtat que ofereix el Consell, conjuntament amb els departaments de Joventut i Serveis Socials, es treballa la prevenció de la violència masclista i la igualtat entre dones i homes. Ja s'ofereixen tallers als alumnes ESO sobre aquest tema i s'han previst tota una sèrie d'activitats durant el mes de novembre coincidint amb el 25N, Dia internacional contra la violència masclista. Gràcies a la col·laboració de la direcció insular d'Igualtat amb l'ajuntament hi ha programades activitats i tallers, per a totes les edats i també adreçats a pares i mares. El mateix dia 25 de novembre es realitzarà l'acte de denúncia "Pintam paraules contra la violència masclista" a la plaça de Sa Font de Santa Margalida, com a cloenda de totes aquestes activitats.

"Avui hem aprofitat, no sols per poder confirmar que la presència de l'Espai de Dones a Felanitx està essent una figura important per a promoure la igualtat, sinó també valorar campanyes que s'han duit a terme entre el Consell i ajuntaments, com és No i Punt. La valoració ha estat molt positiva i ens ha servit per cercar millores per a l'any vinent." Ha declarat la directora insular d'Igualtat Nina Parrón. Que també ha destacat la bona feina de l'Ajuntament de Felanitx, puntualitzant que la "Taula Local contra la violència masclista" és una bona iniciativa que es posarà damunt la taula a la resta de municipis com a experiència positiva que pugui inspirar-los.

Tots aquests actes s'han organitzat a través d'un equip de treball format per l'Associació Felanitx per la Igualtat, l'IES Felanitx, Es Lledoner, l'Espai de Dones i els Serveis Socials.

El Batle Joan Xamena, ha volgut transmetre l'agraïment i destacar la implicació d'aquestes entitats i de totes les que formen part de la Taula contra la Violència Masclista, "la col·laboració és la clau, tots som actors indispensables en aquesta lluita. 

L'Ajuntament de Felanitx ha redactat ja un 1r Pla d'Igualtat intern, gràcies a les subvencions de la direcció insular d'Igualtat pels ajuntaments, on es detallen les actuacions a realitzar per iniciar el camí cap a la igualtat entre homes i dones, com a primera passa de la institució per a l'adaptació del funcionament intern. 

Tots els partits polítics de la corporació estan implicats en aquesta tasca i així ho han manifestat en diferents Plenàries realitzades durant aquest any, adherint-se a les campanyes del Consell de Mallorca com "l'Estratègia local per la igualtat", al "Pacte ciutadà contra la violència masclista".

Com ha destacat la regidora de Serveis Socials Isabel Montero "Per desgràcia en el nostre municipi també hi ha víctimes de violència masclista que necessiten una atenció immediata i coordinada. Per aquest motiu una de les primeres decisions de la taula va ser crear una Comissió Tècnica amb els professionals que fan atenció directa a víctimes". Aquesta Comissió es reuneix cada 3 mesos i està treballant per millorar la coordinació entre serveis, elaborant un Protocol de Coordinació Municipal. Hi participen la Policia Local, Guàrdia Civil, Serveis Socials i el Centre de Salut. IBDona dóna suport a la comissió supervisant les primeres reunions, redactant el protocol, realitzant formació per als professionals i oferint els seus serveis d'atenció a les víctimes.

"Per tots aquests motius vull deixar constància del compromís d'aquest Ajuntament i dels ciutadans del municipi de Felanitx en la Lluita contra la violència masclista i fer un agraïment especial pel suport que rebem des de l'Institut Balear de la Dona del Govern Balear i la Direcció Insular d'Igualtat del Consell de Mallorca" ha conclòs Joan Xamena.