Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca organitza una trobada per tractar la problemàtica de les deixalleries

El Consell de Mallorca organitza una trobada per tractar la problemàtica de les deixalleries

(05/10/2021)

Aurora Ribot: «de com tractam allò que generam, dependrà el futur complicat que ens planteja l'emergència climàtica»

Avui, Aurora Ribot, vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, i Juan Carrasco, director insular de Residus, han presentat la segona jornada tècnica d’assessorament als ajuntaments de l’illa.

Aquesta segona trobada, què s’ha pogut seguir en línia, s’ha volgut enfocar en la problemàtica de les deixalleries i els punts verds. Aquests espais son utilitzats per la ciutadania per dur diferents tipus de residus i permeten assolir nivells més alts de recollida selectiva.

Les trobades tècniques sobre residus amb els ajuntaments són una iniciativa de la Direcció Insular de Residus que ha dissenyat un programa d’assessorament tècnic als municipis de Mallorca en temes de residus per tal d’ajudar-los en les problemàtiques que els sorgeixen en l’aplicació de la legislació.

Els ponents de la jornada d’avui han estat:
•    Miquel Colom, cap del servei de Residus de la Conselleria de Medi Ambient del Govern
•    Margarita Femenia, cap del servei d’Assessorament Ambiental de la Comissió Balear de la Conselleria de Medi Ambient del Govern
•    Margarita Vaquer, cap de departament de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern
•    Montse Ruiz, arquitecte del servei tècnic d’urbanisme del Departament de Territori del Consell de Mallorca.

Ribot ha començat el seu discurs de presentació agraint l'assistència als representants dels municipis i saludant els usuaris que han seguit la jornada per via videoconferència.

Sobre la qüestió de les deixalleries, ha destacat que «el Departament és conscient que els ajuntaments necessiten aclariments i per això hem convocat als actors que en tenen competències i que millor poden solucionar els dubtes».

«De com tractam allò que generam, dependrà el complicat futur que ens planteja l'emergència climàtica», ha afegit la consellera.

Per part seva, Juan Carrasco ha recordat que «l’objectiu de la trobada és poder informar i valorar la situació actual i assessorar els ajuntaments en els reptes que puguin trobar en l’aplicació de la legislació».

Pròxima trobada

La Direcció Insular continuarà oferint assessorament tècnic als ajuntaments en matèria de residus. Es va habilitar un equip de treball que ha recorregut tots els municipis de l’illa per tal d’ajudar els tècnics locals en el seguiment i aplicació de les polítiques de residus. La pròxima convocatòria serà per tractar el tema dels residus orgànics.

Vídeos

Acte Tirme