Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca organitza per primera vegada una setmana del voluntariat per promoure l’acció voluntària

El Consell de Mallorca organitza per primera vegada una setmana del voluntariat per promoure l’acció voluntària

(30/11/2021)

Les activitats incloses són una exposició itinerant que, per ara, s’ubicarà al jardí de la Misericòrdia, i una fireta de les entitats principals del sector el pròxim divendres 3, amenitzada amb l’actuació de Maria Hein

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Participació i Joventut, ha organitzat per a aquesta setmana tot un seguit d’activitats amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra el pròxim diumenge 5 de desembre. L’objectiu principal és difondre i promoure el voluntariat entre la ciutadania de Mallorca.

Per això, s’ha instal·lat una exposició de les principals entitats de voluntariat presents a l’illa al jardí de la Misericòrdia de Palma, on romandrà fins al pròxim 10 de desembre. Aquesta mostra ha estat ideada també per poder recórrer altres espais públics de municipis de Mallorca en els pròxims mesos.

Precisament, per al 3 de desembre, divendres, l’exposició es traslladarà al pati del centre cultural Can Balaguer, on s’hi celebrarà l’acte principal de la Setmana del Voluntariat: la Fira del Voluntariat. De les 10 fins a les 18 hores, 20 entitats del sector podran explicar a totes les persones assistents els seus projectes i incentivar-les a fer voluntariat. Per tal d’atreure públic a aquesta fireta, l’artista felanitxera Maria Hein oferirà un concert al pati de Can Balaguer el mateix capvespre. 

La capacitat del casal serà de 150 persones durant tot el dia, un límit que per a l’actuació musical s’establirà per ordre d’arribada. 

El Consell de Mallorca organitza per primera vegada aquesta Setmana del Voluntariat el mateix any que s’ha aprovat el Pla Insular del Voluntariat de Mallorca, que estructura les polítiques insulars de l’àmbit, així com les entitats i persones voluntàries, durant cinc anys (2021-2026). Un dels eixos principals d’aquest Pla és incentivar mesures a favor de la promoció i difusió de l’acció voluntària entre la ciutadania.

A banda d’aquestes activitats, el Consell desplegarà banderoles als principals edificis institucionals per donar visibilitat a l’acció voluntària i al Dia Internacional del Voluntariat.