Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca incrementa l’aportació i destina prop de 1,8 milions d’euros a les associacions de la gent gran

El Consell de Mallorca incrementa l’aportació i destina prop de 1,8 milions d’euros a les associacions de la gent gran

(29/03/2022)

El conseller de Juan ha assenyalat que ara és el moment de gaudir de les activitats de lleure i que «el col•lectiu que més ha patit la pandèmia, és qui més s’ho mereix».

El Consell de Mallorca incrementa les subvencions d’activitats de promoció sociocultural destinades a les associacions i federacions la gent gran per a l’any 2022. En total la institució insular hi dedicarà 1.780.000 d’euros, el que suposa un increment de 120.000 € respecte a l'any passat. El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha assenyalat que ara és el moment de gaudir de les activitats de lleure i que «el col•lectiu que més ha patit la pandèmia, és qui més s’ho mereix. És per això que reforçam el nostre compromís amb una xifra fins i tot superior a la d’abans de la crisi sanitària».

De Juan ha explicat que l’objectiu és promoure i facilitar el desenvolupament d’accions dirigides al desenvolupament d’un envelliment actiu, saludable i satisfactori. Aquesta important aportació també cerca promoure l’associacionisme, la integració i la participació social en l’àmbit comunitari. Al mateix temps que proporciona un espai d’oci i de temps lliure adequat als interessos i expectatives de la gent gran.

El conseller també ha informat que es reprèn l'atenció presencial mitjançant cita prèvia. I que l’augment de 120.000 euros en relació al 2021, que es destina al manteniment i a les activitats socioculturals, significa un increment de 500 euros per federació respecte a l’any anterior i de 600 euros per a les associacions. Una altra novetat d’aquesta convocatòria és que s'inclou com a despeses subvencionables aquelles derivades de la contractació de personal per a tasques administratives.

En total es calcula que unes 170 associacions es beneficiaran d’aquestes ajudes pel manteniment i per desenvolupar activitats. Mig centenar demanaran subvencions per a pagar el lloguer i 100 d’aquestes entitats les dedicaran a la compra de bens inventariables.

L’objecte de subvenció són despeses que es varen fer o es faran entre el dia 1 de juliol de 2021 i el dia 30 de juny de 2022, ambdós inclosos. Les activitats que es duran a terme són les que estan relacionades amb la salut física i mental com gimnàstica, ball, ioga, tai-txi, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat, activitats d’estimulació de la memòria, visites socioculturals; tallers intergeneracionals i de noves tecnologies. Així com també activitats de dibuix, pintura, fotografia, corals, tallers de teatre i aprenentatge musical i conferències de contingut divers, cursos d’idiomes i taller de manualitats.

El conseller també ha explicat que el Consell treballa en la creació d’un nou catàleg com a punt de partida que treballarà quatre temàtiques: la bretxa digital i prevenció del frau; la risoteràpia, el teatre, l'expressió corporal per un envelliment actiu; projectes de fotografia a partir de les emocions; i també l'activitat física i la relaxació. Aquestes activitats finançades al 100% per la institució insular són complementàries a les que ofereixen les associacions. Es preveu que es duran a terme entre els mesos de setembre i desembre del 2022.

La convocatòria de subvencions ja està publicada al BOIB i ja es poden sol•licitar fins el 23 d’abril.

Vídeos

El Consell pensa en tu
roda de premsa