Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca impulsa un gran pacte amb les entitats del tercer sector social que atenen persones amb discapacitat

El Consell de Mallorca impulsa un gran pacte amb les entitats del tercer sector social que atenen persones amb discapacitat

(26/08/2021)

La presidenta Cladera i el conseller de Drets Socials, Javier De Juan, inicien una ronda de converses amb les federacions per millorar els serveis i les condicions laborals del sector.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan, han iniciat aquest dijous una ronda de converses amb les entitats del tercer sector social que atenen persones amb discapacitat, amb l’objectiu d’assolir un gran pacte que millori els serveis i les condicions laborals del sector.

Cladera i De Juan s’han reunit avui amb representants de FOQUA, i en les pròximes setmanes ho faran amb la resta d’entitats de la xarxa pública de serveis socials per a persones amb discapacitat amb vista a fixar de manera consensuada els objectius i els compromisos de treball per avançar cap a la plena ciutadania de les persones amb discapacitat de Mallorca. La intenció és elaborar un document conjunt de propostes per aprovar-lo en un ple del Consell.

La presidenta Cladera ha afirmat que «l’IMAS i el Consell de Mallorca mantenim el compromís ferm de consolidar els serveis per a les persones amb discapacitat i millorar les condicions del sector. Per això avui hem començat a assentar les bases d’un gran pacte amb les entitats que ha de contribuir que les persones amb discapacitat de Mallorca puguin viure una vida plena i tenguin un rol social actiu i reconegut».

La presidenta ha afegit que «el pacte que plantejam és un pacte a 4 anys que asseguri que no quedi cap persona discapacitada sense el recurs que necessita, ja sigui una plaça residencial o de centre de dia, un servei específic com de suport a l'habitatge o ocupacional, així com ampliar els serveis que ja tenim i crear-ne de nous, a més de millorar les condicions  tant per als usuaris com treballadors».

«En aquests moments ja estam treballant en l'ampliació de 500 places però a més a més volem innovar amb nous serveis», ha expressat Cladera.

 

500 places més

L’IMAS crearà enguany 500 places noves de discapacitat i augmentarà la dotació de la convocatòria anual per a projectes d’entitats del tercer sector. Des que va començar la pandèmia, l’IMAS ha mantingut els concerts amb les entitats del tercer sector i ha atès més de 4.000 persones amb discapacitat gràcies al treball telemàtic i personalitzat en el cas dels habitatges tutelats. A més, 1.800 persones amb discapacitat han tingut una feina mentre el mercat laboral s’ha anat reactivant gràcies als programes d’inserció sociolaboral de l’IMAS.

 

Visita a Ses Garrigues d’Amunt

Després de la reunió amb FOQUA, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan, han visitat aquest dijous el centre per a persones amb discapacitat Ses Garrigues d’Amunt, de l’entitat Patronat Joan XXIII. Per part de l’IMAS, a l’acte també hi ha assistit el director insular de Persones amb Discapacitat de l’IMAS, Antoni Bauzà, i personal de la residència Sa Riera que l’IMAS va posar en marxa de manera temporal durant els mesos més durs de la pandèmia.

D’una banda, durant la visita, Cladera i De Juan han agraït personalment als professionals de Sa Riera el tracte dispensat a les persones usuàries de Ses Garrigues d’Amunt que el passat novembre s’hi varen haver de traslladar com a conseqüència d’un brot de covid-19 al centre. A més, han destacat que s’habilitàs la planta de dalt per al personal de Ses Garrigues ja que, atès el perfil de dependència dels usuaris d’aquest centre, era important que treballadors i residents poguessin mantenir el contacte durant la quarantena.

D’altra banda, la presidenta del Consell ha insistit en la «voluntat del Consell de Mallorca de dur a terme polítiques efectives que donin respostes a les necessitats reals i especialment a les que puguin anar produint-se en èpoques difícils, com va passar durant els mesos més àlgids de la pandèmia».

En la mateixa línia s’ha pronunciat el conseller Javier de Juan, qui ha afegit que «davant de l’aparició de la covid-19, el gran objectiu de l’IMAS va ser protegir les persones més vulnerables, per la qual cosa no ho vàrem dubtar a l’hora d’impulsar iniciatives que les protegissin, com podia ser la posada en marxa de la residència de Sa Riera per garantir l’aïllament de les persones dependents».

El centre de Ses Garrigues d’Amunt, ubicat a Sencelles, disposa de 24 places residencials concertades amb l’IMAS per a persones amb discapacitat intel•lectual, així com unes altres 14 places del centre de dia. Durant la visita, tant la presidenta com el conseller han estat acompanyats per la directora de Ses Garrigues d’Amunt, Francisca Marquès, que els ha mostrat el dia a dia actual d’aquesta residència.