Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca signen un conveni de col·laboració per a la prestació dels serveis d’igualtat a la Part Forana

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca signen un conveni de col·laboració per a la prestació dels serveis d’igualtat a la Part Forana

(09/03/2021)

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca han signat avui un conveni de col·laboració i cooperació amb la finalitat d’habilitar una delegació a l’Espai de Dones d’Inca que ofereixi els programes i serveis de la direcció insular d’Igualtat i Diversitat a la Part Forana. A l’acte de signatura hi han assistit la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, els quals han estat acompanyats de la directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach, i la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater.

Gràcies a aquest acord, el consistori posa a disposició del Consell de Mallorca les instal·lacions de l’Espai de Dones, ubicat a la plaça de Sant Domingo. En aquestes oficines, la Direcció d’Igualtat i Diversitat oferirà el servei d’oficina d’Igualtat, el Punt d’Informació Jurídica, el servei d’Atenció Psicològica, el servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI (SAI) i altres serveis relacionats amb l’atenció a les violències masclistes. D’aquesta manera, «l’Espai de Dones d’Inca acosta l’atenció personalitzada a les seves usuàries al Raiguer, en un moment determinant degut a les necessitats socials i afectives que s’han incrementat durant l’estat d’alarma per la pandèmia, com hem detectat des de la Direcció insular d’Igualtat del Consell», ha dit la consellera Suárez.

La consellera de Presidència ha incidit en la necessitat de «fer arribar aquests recursos a les persones que els necessiten» en un entorn actual marcat per uns «efectes socials de la pandèmia que es manifesten de manera més intensa en la vida de les dones, especialment en el que respecta a condicions de conciliació entre la vida familiar i laboral, o en l’augment del risc de violència, però també en el que respecta a les condicions de feina».

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Inca es compromet, amb la signatura d’aquest conveni, a donar suport en la gestió dels casos derivats de serveis socials i col·laborar en el desenvolupament de les funcions i la implementació dels programes de l’Oficina d’Igualtat, així com establir els mitjans necessaris per cooperar en el desenvolupament de totes les funcions acordades.

L’Espai de Dones Inca va néixer l’any 2016 amb la finalitat de convertir-se en un lloc de trobada, de participació i apoderament, de reflexió, de creixement personal i de creació de xarxes per a les dones d’Inca i la comarca. Pel que fa a l’acord que avui s’ha signat, els nous serveis de la direcció d'Igualtat i Diversió es posaran en marxa a partir de finals de març a la capital del Raiguer.