Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca ha col·laborat en el naixement de Terranostra, el primer supermercat cooperatiu de l’illa

El Consell de Mallorca ha col·laborat en el naixement de Terranostra, el primer supermercat cooperatiu de l’illa

(05/05/2021)

La presidenta Cladera i el conseller Alzamora han visitat l’espai, que ha rebut una subvenció d’uns 8.800 euros de Promoció Econòmica

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han conegut el primer supermercat cooperatiu de l’illa, Terranostra, que va comptar amb el suport econòmic de la institució insular just quan arrancava la tardor de l’any passat.

Concretament, Laboratori d'Abastiment Cooperatiu, la cooperativa que hi ha al darrera d’aquest supermercat situat a Palma, ha obtingut un ajut econòmic de la Direcció Insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca de gairebé 8.800 euros per fer difusió del projecte, aconseguir el màxim nombre de socis i sòcies, i implantar el software de gestió necessari per al funcionament. 

Terranostra va començar com un supermercat per a les persones sòcies que en formaven part, però recentment ja s’ha obert a tota la ciutadania. La presidenta de la cooperativa, Teresa Bestard, la interventora, Liliana de Amicis, i el vicepresident i soci treballador, Lluís Isasi, els han explicat que és un tipus de projecte fins ara inexistent a l'illa. S'hi poden trobar els mateixos productes que a un supermercat convencional però amb criteris de producció local i ecològica. Alhora, és un espai de formació i presa de consciència d’un canvi de model cap a un consum responsable que impacti de manera positiva en l’entorn i la ciutadania. 

La presidenta Cladera ha valorat que, «des del Consell donam suport a projectes singulars com aquest, perquè a més de potenciar l'economia i el producte local, aporta un valor afegit com a projecte transformador que facilita un nou model de comercialització i consum.».

Per la seva banda, el conseller Alzamora ha dit «que aquest projecte encaixa en l’aposta que està fent el Consell per fomentar l’economia social i solidària a Mallorca». Cal recordar que tots els partits que conformen el Ple de la institució insular van signar el Pacte per fomentar l’economia social i solidària i el desenvolupament local i, per unanimitat, s'ha aprovat destinar 30.000 euros a l’entitat Mercat Social per implementar-lo.