Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca ha atorgat 90.000 euros a entitats juvenils l’any 2019

El Consell de Mallorca ha atorgat 90.000 euros a entitats juvenils l’any 2019

(05/01/2020)

Es tracta de la primera convocatòria de subvencions de la institució insular en matèria de joventut, que ha permès cobrir les despeses de manteniment del teixit associatiu juvenil i dur a terme activitats de lleure

L’any 2019 ha estat el primer exercici complet en què el Consell de Mallorca ha tengut les competències en matèria de joventut, que van ser traspassades l’estiu de 2018. Així, la Direcció Insular de Participació i Joventut, dependent del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, va convocar les seves primeres subvencions per a entitats juvenils. 

Com a resultat d’aquesta convocatòria, vint-i-cinc entitats s’han beneficiat amb un total de 90.019,57 euros. L’objecte de les subvencions era doble, i les associacions podien presentar una sol·licitud d’ajut per a cada línia. 

Per una banda, s’han destinat 16.574,45 euros al manteniment estructural de nou entitats juvenils, és a dir, al finançament de despeses corrents, com ara el lloguer d’espais. En aquest cas, la quantia màxima atorgada ha estat de 2.000 euros. 

Per altra banda, s’han repartit 73.445,12 euros entre vint-i-quatre entitats en una segona tipologia de subvencions. Gràcies a aquesta línia d’ajut, que ha atorgat fins a 5.000 euros per sol·licitant, s’han pogut dur a terme activitats de lleure educatiu dirigides a infants i joves amb la finalitat que adquireixin competències, habilitats socials i hàbits saludables. 

Així, les activitats de lleure subvencionades han fomentat la inclusió social, la cultura pròpia i l’associacionisme; i la formació en temes com la igualtat, els drets dels col·lectius LGTBI i la protecció del medi ambient.