Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca guarda un minut de silenci en condemna de l’assassinat masclista ocorregut a sa Pobla

El Consell de Mallorca guarda un minut de silenci en condemna de l’assassinat masclista ocorregut a sa Pobla

(18/05/2021)

La presidenta Cladera secunda la mostra de dol davant de l’ajuntament pobler.

Aquest dematí a les 12.00 hores s’ha guardat un minut de silenci a totes les seus del Consell de Mallorca en senyal de dol i repulsa per l’assassinat de Warda Ouchene de 26 anys i el seu fill Mohamed de 7 anys ocorregut a sa Pobla. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han secundat la mostra de dol davant l’ajuntament pobler.

La presidenta Cladera ha afirmat que «avui és un dia molt dur i molt trist. Feim una condemna d’un acte de violència masclista que ha acabat en un assassinat d’una dona embarassada i el seu fill. Actes com aquests no han de tornar a passar, ni una més. Necessitam que la societat reaccioni. La ciutadania no ha de permetre que aquests actes es repeteixin una vegada més. Això, com a societat, ens ha de fer reaccionar. És molt dur torbar-nos en aquesta situació al segle XXI».

Les diferents autoritats i treballadors de la institució insular s’han reunit a les portes de les diferents seus (Palau del Consell, Llar de la Infància, Llar de la Joventut, seu de l’IMAS, la Misericòrdia, Sant Ferran) per guardar un minut de silenci en condemna del crim.

Es tracta del primer assassinat per violències masclistes registrat enguany a les Illes Balears. La jove assassinada es converteix en la víctima número 1.088 a tot l'Estat des de l'any 2003. El seu fill menor també es considera víctima de violències masclistes.

El Consell torna a expressar el seu absolut rebuig a qualsevol atac als drets i llibertats de les dones i es reafirma en el seu compromís per lluitar contra aquesta xacra social i treballar amb tota la societat per construir una Mallorca lliure de violències masclistes.

El Departament de Presidència del Consell està en contacte tant amb les autoritats policials i judicials com amb l’Ajuntament de sa Pobla, i treballa en coordinació amb la resta d’institucions com la Delegació de Govern a les Illes Balears i l’Institut Balear de la Dona.

La institució insular recorda que hi ha a disposició de les dones víctimes de violències masclistes diversos serveis i telèfons d’atenció, entre ells, el del servei d’atenció a les dones i víctimes de violències masclistes del Consell, el 971 59 82 05; el d’emergències 112, el 24 hores d’atenció 016, i el telèfon de l’IBDona.

Vídeos

Minut de silenci a Sa Pobla