Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca forma part de les 30 institucions d'arreu de l'Estat i de Llatinoamericà que començaran a utilitzar la plataforma de participació ciutadana desenvolupada per l'Ajuntament de Madrid.

El Consell de Mallorca forma part de les 30 institucions d'arreu de l'Estat i de Llatinoamericà que començaran a utilitzar la plataforma de participació ciutadana desenvolupada per l'Ajuntament de Madrid.

(13/12/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, acompanyat pel director insular de Participació Ciutadana, Jaume Alzamora i la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial de l’Ajuntament de Palma, Eva Frade, han signat avui el protocol per adherir-se, amb 30 institucions més, a la plataforma de ciutadana desenvolupada per l’Ajuntament de Madrid. L’acte, que ha estat coordinat des de Madrid, s’ha pogut seguir en una reproducció en temps real i ha estat possible a través d’un canal de videoconferència.

• Les entitats adaptaran l’eina digital Decide Madrid per facilitar la presa de decisions als seus municipis i regions.
• Les eines ja s’estan utilitzant en diverses ciutats d’Espanya, com Barcelona, A Coruña, Calvià, Oviedo i València.
• La plataforma és de software lliure i implantar-la no suposa cap cost.

Més de 30 entitats locals i regionals d’Espanya i d’Amèrica del Sud, entre les quals hi ha el Consell de Mallorca, han presentat el protocol amb el qual començaran a utilitzar la plataforma digital de participació ciutadana desenvolupada per l’Ajuntament de Madrid. L’objectiu és que la ciutadania de Mallorca, en el nostre cas, pugui participar de forma directa en la presa de decisions públiques.

D’aquesta manera, cada una de les institucions signants, procedents d’una quinzena de províncies espanyoles i de tres municipis llatinoamericans, disposarà d’una plataforma digital de participació amb múltiples canals per prendre les decisions més importants de les seves ciutats.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Madrid facilita les eines a les institucions. El Consell de Mallorca les adaptarà a les necessitats dels seus 54 municipis.

A l’acte de presentació a Madrid, han intervingut la batlessa de la ciutat,  Manuela Carmena; el delegat de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert, Pablo Soto; la representant de la Federació Madrilenya de Municipis, María Pastor i, a través d’una connexió en temps real multipantalla, els consellers, regidors/es i batles i batlesses de les entitats participants, entre els quals hi havia el conseller Jesús Jurado i la regidora Eva Frade.

"Com a ajuntament d'ajuntaments, el Consell ajudarà a implantar aquestes eines als 54 municipis de Mallorca, moltes gràcies a l'Ajuntament de Madrid per compartir els seus avenços amb totes les institucions que estem avui signant aquest protocol per a millorar i facilitar la participació ciutadana" Ha intervingut Jurado durant l'acte.
 
Les eines, d’una en una

La plataforma compta amb diversos mòduls que permeten articular la participació de la ciutadania a l’hora de prendre decisions:

• Pressuposts participatius: perquè la ciutadania pugui decidir a què destinar part del pressupost municipal.
aconsegueixen els suports suficients, la ciutadania se, la institució durà a terme la proposta.
• Legislació col·laborativa: per redactar, juntament amb els ajuntaments, normes i altres textos que es vulguin aprovar per a la ciutat
• Processos: permet participar en processos complexos, com per exemple, la remodelació de la ciutat.
• Debats: qualsevol persona pot iniciar un debat sobre un tema del seu interès i crear espais independents on altres usuaris puguin afegir-s’hi.

Les institucions que subscriuen el protocol són: el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma i de Calvià, a més dels ajuntaments d’Alacant, Arona (Tenerife), Benalmádena (Málaga),BuenosAires(Argentina), Buñol, Cádiz, Carreño (Astúries), Castelló,
Chiloeches (Guadalajara), Ciempozuelos, A Coruña, Getafe, Golmayo (Soria), Huesca, Mendoza (Argentina), Nariño (Colombia), Oviedo, Pamplona, Rivas Vaciamadrid, Sitges, Talamanca del Jarama,Tarragona,Toledo,San Sebastián de los Reyes, Valdemorillo i València.

També el Cabildo de Gran Canària, la Diputación de Valècia i la Universitat Complutense de Madrid.

http://www.decide.es/ és la web de la plataforma.