Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca finalitzarà el 2015 amb una reducció d’un 30 % del deute amb els bancs respecte a l’inici de legislatura

El Consell de Mallorca finalitzarà el 2015 amb una reducció d’un 30 % del deute amb els bancs respecte a l’inici de legislatura

(16/02/2015)

La presidenta Maria Salom s’ha reunit avui amb representants de les entitats financeres per analitzar l’evolució de la despesa de la institució insular

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i la consellera d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, s’han reunit avui, a la seu de la institució insular, amb representants de les entitats financeres per avaluar l’evolució de la despesa del Consell amb els bancs.

 

Durant aquesta trobada s’ha posat de manifest que el Consell de Mallorca tancarà l’exercici 2015 amb una despesa financera de 136 milions d’euros, el que suposa una reducció del 30 % del deute amb els bancs, respecte al tancament de l’exercici 2011, quan el deute ascendia a 195,6 milions d’euros. Això suposa que la institució insular situarà el seu deute financer al nivell de l’any 2007.

 

Maria Salom ha fet una valoració molt positiva d’aquesta reducció de l’endeutament amb els bancs, ja que, segons ha recordat, «quan vàrem iniciar la legislatura ens vàrem trobar amb un Consell molt endeutat amb els bancs, però també endeutat amb els proveïdors i amb altres administracions. En total vàrem heretar un deute de més de 320 milions d’euros».

 

Durant la legislatura anterior es va incrementar el deute amb els bancs en més d’un 60 %, «una autèntica irresponsabilitat», ha qualificat la presidenta, qui ha assegurat que durant aquesta legislatura «amb una gestió responsable, hem aconseguit reduir el deute amb els bancs un 30 %, a l’hora que hem posat el comptador a zero amb factures sense pagar».

 

Salom ha recordat que el Consell ha liquidat tot el deute pendent, tant amb els proveïdors, que a inici de legislatura ascendia a 58 milions d’euros, com amb les administracions institucionals, que ascendia a 90 milions. A més, s’ha reduït considerablement  el període mínim de pagament a proveïdors, que en aquests moments és de 14,27 dies, ha destacat la presidenta.