Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca elimina un punt negre de la Ruta de Pedra en Sec al pas per Estellencs

El Consell de Mallorca elimina un punt negre de la Ruta de Pedra en Sec al pas per Estellencs

(13/08/2021)

Aurora Ribot assegura que «treballam per garantir la seguretat de la gent que fa senderisme per la Ruta de Pedra en Sec»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha tret a exposició pública el projecte del collet de Son Serralta amb un pressupost d'execució de 455.912,60 euros.

El projecte consisteix en la construcció d'un camí per als vianants alternatiu a la carretera Ma 10 entre es Collet i Son Serralta, en el terme municipal d’Estellencs. Concretament, entre el punt quilomètric 92,150 i el 92,800.

La vicepresidenta Ribot, ha destacat que «aquest camí  és imprescindible per garantir la seguretat dels senderistes allunyant-los del trànsit de la carretera i evitar possibles accidents. Volem que la gent camini per la Serra i, per això, invertim recursos per fer la Ruta més atractiva i segura perquè tothom la faci servir.»

Fins ara les persones que feien aquesta etapa de la Ruta de Pedra en Sec, en arribar en aquest punt concret, havien de transitar per la vorera de la carretera amb el perill que això suposa.

La solució recollida en el projecte proposa fer un camí paral·lel a la carretera. El nou camí, que tindrà una amplària de 2 m i una llargària de 550 m, es construirà íntegrament seguint la tècnica de la pedra en sec. És a dir, sense utilitzar formigó, ni ciment ni cap altre aglutinant en la construcció dels marges.

«Aquesta actuació és una continuació de les que ja s’han fet a Pollença (marges del torrent de la Vall d'en Marc i pont d'en Sopera) per augmentar la seguretat de les persones usuàries i que, en aquest cas, evitarà que la gent hagi de compartir l'espai amb els cotxes, aportant, no sols seguretat, sinó també accessibilitat al tram», ha afegit la consellera.

Aquest tram forma part de l'etapa 2 de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221), que té l’inici a la coma d'en Vidal i que finalitza a Esporles.