Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca destina 740.000 euros a preservar el patrimoni eclesiàstic de Mallorca

El Consell de Mallorca destina 740.000 euros a preservar el patrimoni eclesiàstic de Mallorca

(08/02/2020)

La comissió mixta entre el Bisbat i la institució ha aprovat el pressupost d‘enguany i fet seguiment dels projectes ja en marxa

La Comissió Mixta de Patrimoni del Bisbat i el Consell de Mallorca, encapçalada per la presidenta Catalina Cladera i el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha aprovat avui les actuacions que es duran a terme durant l’any 2020. En total, enguany es destinaran 740.000 euros a la conservació del patrimoni eclesiàstic de Mallorca, que seran aportats per la direcció insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Així, enguany s’intervendrà al retaule Major del Convent de Sant Francesc de Campos, a l’Oratori de sant Miquel de Campanet, a la imatge escultòrica del Profeta Rei David de la Parròquia de sant Nicolau, a la talla de la Mare de Déu del Museu de la Parròquia de sant Andreu de Santanyí i al cadirat gòtic de la Parròquia Nostra Senyora de la Consolació de Porreres.

D’altra banda, també s’ha acordat estudiar possibles intervencions a Pollença, Llucmajor, Felanitx i Manacor.

Així mateix, durant la convocatòria d’avui, també s’ha donat compte de les intervencions en orgues històrics i s’ha aprovat la tercera fase d’intervenció al de Manacor, la conservació de l’orgue de Sóller, la restauració integral del de Petra i la conservació i canvi de teclats de l’orgue de Santanyí, un dels més importants de Mallorca, perquè torni a lluir en el seu estat original. Es tracta d’intervencions destinades a conservar els orgues de Mallorca com a elements patrimonials, emmarcades en un projecte finançat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible.

La comissió mixta d’avui ha estat la primera d’aquest mandat, la integren, a més de la presidenta del Consell i del Bisbe de Mallorca com a copresidents, per la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i altres representants del Bisbat de Mallorca.