Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca defensa a Madrid el valor de la indústria cinematogràfica com a dinamitzador de l’economia i del turisme de l’illa

El Consell de Mallorca defensa a Madrid el valor de la indústria cinematogràfica com a dinamitzador de l’economia i del turisme de l’illa

(23/01/2020)

El conseller de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, ha destacat avui a Fitur que «Mallorca vol continuar atraient rodatges i produccions per fer que la indústria audiovisual es consolidi a la nostra illa». En aquest sentit ha afirmat que «comptam amb tot el necessari per aconseguir l’èxit en aquest tipus de projectes, tenim el coneixement, les infraestructures i un entorn natural privilegiats».

Actualment, ha recordat Serra, «rodatges publicitaris i sèries de televisió i de plataformes com Netflix o HBO que es roden a les nostres platges, camins, carrers i cases multipliquen la nostra presència al món de manera exponencial».

A la mateixa vegada, «el sector audiovisual a Mallorca proporciona oportunitats de negoci excel·lents per a empreses i professionals», contribuint així a reforçar un sector en desenvolupament que ajuda a diversificar la nostra economia i que, a més, pot ser susceptible especialment de constituir-se com una activitat respectuosa amb el medi ambient, amb l’aplicació de criteris de sostenibilitat com els que sosté el moviment green shooting, del qual el Consell de Mallorca forma part.

 

Vídeo «Mallorca en primer pla»

El conseller ha presentat una adaptació del curt «Mallorca en primer pla» que ahir es va presentar en un esdeveniment promocional organitzat als cinemes Callao de Madrid. Hi van assistir més de 350 persones, fonamentalment prescriptors de la Marca Mallorca: mitjans de comunicació, influenciadores i influenciadors (influencers), representants del sector turístic i institucional, entre d’altres.

S’ha volgut aprofitar la gran finestra que el cinema proporciona al món per mostrar una destinació, Mallorca, més enllà del sol i de la platja, pel seus espais naturals, la gent, els pobles de costa i d’interior, la gastronomia... 

 

Turisme del futur

L’aposta de Mallorca és, segons ha destacat Andreu Serra, «un turisme de futur per fer que l’activitat econòmica sigui viable en un entorn cuidat i respectat».

En aquest sentit, ha destacat que enguany s’ha sol·licitat la integració de l’illa en l’Organització Mundial del Turisme i, a partir d’aquí, s’han iniciat les gestions perquè Mallorca sigui Observatori de Turisme sostenible. «Tots dos són exemples de bones pràctiques compromeses amb l’Agenda Balear 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible».