Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dóna suport al moviment internacional #BreakFreeFromPlastics

El Consell de Mallorca dóna suport al moviment internacional #BreakFreeFromPlastics

(18/09/2017)

Aquesta campanya a les xarxes socials a escala internacional coincideix amb els objectius del projecte europeu Interreg-MED Blue Islands que es duu a terme des del Departament de Medi Ambient

El Departament de Medi Ambient del Consell ha donat suport amb el projecte europeu BlueIslands Interreg MED al moviment internacional #BreakFreeFromPlastics que té l’objectiu de crear un moviment global per aconseguir canviar la percepció i l’ús de plàstics en la nostra societat. Aquesta iniciativa reclama la necessitat de minvar la quantitat de residus plàstics i exhorta al sector del reciclatge a tenir un paper de lideratge en la transició cap a un nou model econòmic.

 

Aquesta campanya a les xarxes socials a escala internacional coincideix amb els objectius del projecte europeu Interreg-MED Blue Islands. El Departament de Medi Ambient ha volgut donar suport a n’aquesta iniciativa i fer-ne difusió durant  els mostrejos de residus a les platges de Torà a Calvià, sa Cànova a Artà i a Es Caragol de Santanyí, que s’han duit a terme aquest cap de setmana amb la col·laboració d’Amics de la Terra.

 

Interreg-MED BlueIslands és un projecte en el qual tan sols hi participen illes de la zona mediterrània i a través del qual s’analitzarà com afecta l’estacionalitat turística a la generació de residus.

 

Concretament, el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca durà a terme tasques tècniques d’estudi i posarà en marxa una campanya de sensibilització turística per fomentar el reciclatge. Per dur a terme aquesta feina, el Consell de Mallorca comptarà amb un pressupost de 210.118 euros, dels quals el 85% serà finançat per la Unió Europea i la resta per la institució insular. A més, la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat i residus és soci associat del projecte.

 

Al projecte hi participen 13 entitats o institucions de set països diferents (Grècia, Croàcia, Itàlia, Malta, França, Bèlgica i Espanya), coordinats pel Ministeri d’Agricultura, Desenvolupament Rural i Medi Ambient de Xipre. El pressupost total del projecte és de 2,7 milions d’euros.