Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca concedeix 123.100 euros a projectes de participació ciutadana i d’acció voluntària 

El Consell de Mallorca concedeix 123.100 euros a projectes de participació ciutadana i d’acció voluntària 

(31/05/2021)

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha resolt la convocatòria de subvencions de participació ciutadana i voluntariat d’enguany, que beneficiarà 37 projectes de 20 ajuntaments, de l’entitat local de Palmanyola i de 16 entitats sense ànim de lucre presents a Mallorca. En total, se’ls atorguen 123.130 euros.

Per una banda, 96.902 euros serviran per cobrir les despeses de projectes de participació ciutadana, és a dir, d’activitats i programes que han afavorit el treball conjunt entre administracions locals i ciutadania, la implicació de la ciutadania en la presa de decisions i l’avaluació de polítiques públiques, i el nivell de participació real. 

Els ajuntaments beneficiats són els de Llucmajor, Capdepera, Santa Eugènia, Campanet, Santanyí, Esporles, Inca, Consell, Sineu, Algaida, Son Servera, Lloret, Bunyola, Artà, Sant Llorenç, Puigpunyent, sa Pobla, Santa Maria, Porreres, Pollença i Palmanyola. Reben, de mitjana, 3.200 euros.

Pel que fa a les entitats privades que han fet actuacions de participació ciutadana i rebran subvenció, són Arquitectives, Associació Factoria de Somnis, Associació Cultural AATOMIC_Lab, Associació Xarxa Cinema, Fundació Pia Autònoma Pere Tarrés- Institut d'Educació en l'Esplai, Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la naturalesa - GOB, Centre Mater Misericordiae i Fundació Iniciatives del Mediterrani. Les ajudes per aquests casos van dels 2.600 als 5.000 euros. 

Per altra banda, 26.227 euros es concedeixen a entitats de voluntariat per subvencionar projectes de promoció del voluntariat i d’intervenció en la crisi sanitària. Amb ajudes que van dels 1.200 als 4.600 euros, el Consell pretén donar suport a uns agents importants per a la intervenció social, la sensibilització en temes de solidaritat i la formació en voluntariat. Els beneficiats són Naüm projecte socioeducatiu. Germanes de la Caritat de S.Vicenç de Paül, Creu Roja Espanyola a les Illes Balears, Associació Atzur (Esspiral), Dentistas sobre ruedas, Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca, Educaclown, Fundació IRES i Associació El Tauler.