Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell de Mallorca aprova 229 propostes de resolució dels diferents grups polítics derivades del Debat de Política General Insular de 2021

El Consell de Mallorca aprova 229 propostes de resolució dels diferents grups polítics derivades del Debat de Política General Insular de 2021

(09/09/2021)

Prop de la meitat de les propostes presentades pels grups de l’oposició al Consell han estat aprovades.

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui 229 propostes de resolució derivades del Debat de Política General Insular que es va celebrar el passat mes de juliol. Un cop celebrat el Debat, els diferents grups polítics del Consell han presentat propostes d’acció política, per un total de 389 iniciatives, de les quals han obtingut el vist i plau de la majoria del Consell 229, un 58,9% del total.

De les propostes aprovades, el 56,8% ho han estat per unanimitat i 38 han tingut transaccions entre els diferents grups que han permès adaptar el text inicial per assolir l’acord.

La suma de les propostes dels grups de l’oposició han estat de 306, de les que se n’han aprovat 146, un 47,7% del total.

Per grups, les tres formacions que fan suport al Govern del Consell han presentat 83 propostes de resolució conjuntes que han quedat aprovades, 40 de les quals per unanimitat. 

El Grup de Consellers i Conselleres del Partit Popular ha presentat 101 propostes, de les que han quedat aprovades 67, el 66,3%, de les quals 51 per unanimitat.

El Grup de El Pi ha presentat 77 propostes de les quals han estat aprovades 54, un 70,1%, amb 26 iniciatives amb l’assentiment de tots els membres de la cambra.

El Grup de Ciutadans ha presentat 44 propostes de resolució, amb 25 aprovades, un 56,8%, 16 de les quals per unanimitat

El Grup VOX ha presentat 84 propostes, que no han prosperat. 

El ple del Consell aprova la Memòria 2020 de l’Agència de Defensa del Territori per unanimitat.

L’entitat pública dependent del Consell de Mallorca que es dedica a vetllar pel compliment de la normativa en matèria urbanística, l’Agència de Defensa del Territori (ADT), ha vist com el ple del Consell ha aprovat per unanimitat la memòria de funcionament de 2020, que va ser presentada el passat mes de juliol. 

L’ADT va incoar els 228 procediments sancionadors i de demolició i la paralització de 96 obres, xifres rècord per l’organisme, en part degut a la eficàcia dels mecanismes de col·laboració ciutadana, amb 191 denúncies presentades per aquesta via, que s’afegeixen a les 174 comunicacions anònimes rebudes. 

Malgrat la pandèmia i la suspensió dels procediments administratius durant el confinament, l’Agència ha imposat, en 2020, multes per valor de més de 4 milions d’euros.

El Conseller electe del Grup El PI Antoni Amengual s’acomiada del ple del Consell

El ple ordinari del mes de setembre del Consell de Mallorca i el debat de propostes de resolució ha significat la darrera intervenció d’Antoni Amengual com a conseller electe en representació del Grup El Pi. Amengual deixa la seva acta i abandona la institució. En el seu darrer torn de paraula ha aprofitat per agrair la feina dels i les conselleres i del personal funcionari del Consell, en els sis anys en què ha ocupat un escó de conseller del Consell de Mallorca, entre 2015 i 2021.
 

Vídeos

ple del Consell, 9 de setembre de 2021