Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell crea un grup de treball integrat pels gestors energètics de 35 ajuntaments signants del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia

El Consell crea un grup de treball integrat pels gestors energètics de 35 ajuntaments signants del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia

(30/11/2018)

El 28 de novembre al Consell de Mallorca s'ha format un grup de treball dels gestors energètics municipals i els tècnics de suport de l'institució insular i el Govern Balear, amb la intenció de començar la redacció dels Plans d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) a cada un dels seus municipis. Aquests Plans s'inclouen als compromisos adquirits als signants del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia.

Es varen tractar temes del desenvolupament del projecte i informació relativa als riscs climàtics, indicadors de vulnerabilitat, impacte i resultats per desenvolupar accions de lluita contra en canvi climàtic.

Es celebraran reunions amb periodicitat aproximada mensual amb la finalitat de convergir criteris entre els diferents municipis i establir una línia de comunicació entre ells.

La transició energètica és un repte pels municipis, però és una feina inajornable. Els coordinadors territorials hi donen suport (tècnic d'assessorament i econòmic mitjançant línia d'ajuts).

La redacció del Pla d'Acció per l'energia sostenible i el clima (PAESC) i la implantació d'un sistema de Gestió i comptabilitat energètica es finança a través d'un ajut de 600.000¿€ del Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.