Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell crea 60 noves places per a persones depenents a la Llar d'Ancians de l'IMAS

El Consell crea 60 noves places per a persones depenents a la Llar d'Ancians de l'IMAS

(30/11/2016)

El president Miquel Ensenyat ha presentat avui el projecte d'ampliació de l'edifici C de la Llar d'Ancians, el qual té un cost de 1.497.536,5 euros i un termini d'execució de 18 mesos.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, acompanyat de la consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, i el seu vicepresident, Javier de Juan, han presentat avui el projecte d'ampliació de l'edifici C de la Llar d'Ancians de General Riera a través del qual la institució insular crearà 60 noves places per a persones depenents.

 

El projecte, el qual té un cost de 1.497.536,5 euros i un termini d'execució de 18 mesos, s'emmarca dins la reconversió i adaptació que l'IMAS duu a terme a tots els seus centres residencials amb l'objectiu d'adaptar-los a la normativa vigent per tal d'adequar-los per atendre persones amb dependència, créixer en nombre de places i reduir l'actual llista d'espera a Mallorca.

 

La reforma de l'edifici C de la Llar d'Ancians és la primera d'aquestes obres i suposarà la creació de 60 noves places residencials per a persones depenents. Posteriorment es durà a terme la reforma d'un modul de la residència La Bonanova, que suposarà també la creació d'altres 60 places més.

 

Ensenyat ha manifestat que "el projecte que avui presentam respon al compromís que té l'actual Consell de Mallorca amb les persones, i concretament amb les que més necessitats tenen". El president de la institució insular ha recordat que "l'ampliació de la Llar d'Ancians es suma al projecte de la nova residència de Marratxí, que presentàrem fa poques setmanes i que és la primera de les dues noves residències que es construiran aquesta legislatura".

 

Per la seva part, la consellera Margalida Puigserver ha assegurat que "un dels principals objectius de l'IMAS és el de reduir la llista d'espera de dependència, i amb aquest projecte donam compliment al nostre compromís amb la ciutadania de Mallorca". La consellera de Benestar i Drets Socials ha apuntat que "el projecte presentat avui és el primer de l'IMAS que comptarà amb clàusules socials ja que l'empresa adjudicatària haurà de contractar un mínim de tres persones perceptores de la RMI".

 

Finalment, el vicepresident de l'IMAS, Javier de Juan, ha agraït el compromís de tot l'equip de l'àrea d'Atenció a la Dependència què ha fet possible que el projecte presentat avui sigui una realitat. De Juan ha manifestat que "el projecte d'ampliació de l'edifici C de la Lla d'Ancians reflexa el model que volem impulsar durant aquesta legislatura des de l'IMAS".

 

Projecte de reforma:

 

La reforma de l'edifici C de la Llar ha estat adjudicada a l'empresa Proyecon Galicia SA, i té un termini previst d'execució de 18 mesos. El pressupost per acometre aquestes obres és de 1.497.536,5 euros. Les obres suposaran la reparació de totes les façanes de l'edifici i la reforma completa de totes les plantes, per adequar-lo així a la normativa, destacant fonamentalment el Decret 123/2001 de centres per a gent gran i el Decret 110/2011 d'accessibilitat universal.

 

Actualment aquest edifici està en desús degut a l'estat de deteriorament en el que es troba i al fet que l'actual distribució de les habitacions i els banys ha quedat obsoleta i no s'ajusta a la normativa. D'aquesta manera, la reforma consistirà en la creació de 9 habitacions amb bany privat per planta -3 individuals i 6 dobles d'entre 16 i 26 metres quadrats-, que suposen un total de 15 noves places per planta. Així mateix, cada una de les 4 plantes (planta baixa i tres alçades), comptarà amb un menjador i sala de televisió de 50 metres quadrats per als usuaris, així com amb un bany, un vestidor i un office per al personal. Totes les dependències seran totalment accessibles.

 

Pel que fa a l'exterior de l'edifici, les obres de reforma inclouen el sanejat i pintura així com la substitució dels tancaments i fusteries per millorar el confort tèrmic i acústic de les dependències interiors, així com l'eficiència energètica ja que s'incorporaran nous tancaments de vidre als sistemes de protecció solar, tèrmica i acústica, a més de la instal·lació de plaques solars de suport per contribuir a la generació d'aigua calenta sanitària.

 

A l'acte de presentació del projecte també hi han assistit la directora insular d'Atenció a la Dependència, Regina Moll, i el gerent de l'IMAS, Jaume Català.