Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell convocarà oposicions de 32 places de bombers, el major nombre de places dels darrers 15 anys

El Consell convocarà oposicions de 32 places de bombers, el major nombre de places dels darrers 15 anys

(29/04/2021)

La presidenta Cladera ha fet una crida a que es presentin dones «per rompre amb els estereotips de les professions masculinitzades».

El Consell de Mallorca convoca oposicions de 32 places de bombers. El major nombre de places d’aquest servei dels darrers 15 anys, ja que al 2013, 2015 i 2016 la convocatòria d’oposicions va ser de 11 places i l’any 2009, les oposicions eren per cobrir 30 places. Està previst que les proves, si la situació epidemiològica ho permet, siguin el pròxim mes de juliol.

«Aquestes noves oposicions permetran consolidar la plantilla amb 32 places fixes el servei de Bombers, i a més, també serviran per crear una nova borsa per cobrir 40 noves places», ha assenyalat la presidenta del Consell, Catalina Cladera. La presidenta ha recordat que aquest augment de plantilla de 40 nous bombers es deriva de la modificació de la relació de llocs de treball aprovada pel Consell el mes de juliol de 2020.

Cladera ha aprofitat per animar les dones a presentar-se a les oposicions i així poder «rompre amb els estereotips de les professions masculinitzades». El Consell farà una campanya de difusió per convidar les dones a formar part del servei de Bombers. «Volem recuperar l’esperit de na Magdalena Rigo, recentment desapareguda i que va rebre la medalla d’or del Consell de Mallorca», ha assenyalat la presidenta del Consell. Rigo, nascuda a Son Servera, amb només 19 anys es va convertir l’any 1981 en una de les primeres dones bomberes d’Espanya i d’Europa, al entrar en el cos dels Bombers de Palma. Entre els criteris de resolució d’empats de resultats entre els aspirants, es contempla que tindrà preferència el gènere menys representat en el col•lectiu.

La presidenta ha assenyalat que aquestes oposicions «deixen palès el compromís del Consell de Mallorca amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i bomberes de Mallorca». Un compromís que, ha recordat Cladera, ha fet que durant l’actual legislatura s’hagi incrementat en 31 efectius. Si es té en compte que també s’han produït 17 sortides de personal del servei per diferents motius, com jubilacions o excedències, en total són 48 les incorporacions al servei.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha destacat que «amb les 32 places de l’oposició es cobriran pràcticament tots els torns en la categoria de bombers i caporals». Colom ha assegurat que juntament amb la reestructuració que s’ha fet i es continua fent, «només quedaran aquells necessaris per cobrir situacions de llicencies oficials, o altres situacions regulades, però difícilment previsibles». Amb aquesta ampliació, la plantilla operativa dels Bombers de Mallorca superarà les 300 places.

Les bases de la convocatòria han estat aprovades per part dels representants sindicats i del Consell executiu, i es faran públiques la setmana que ve. La fase d’oposició constarà de tres proves, obligatòries i eliminatòries. Hi haurà un qüestionari de la part general i específica, diferents proves físiques: aquàtica, de flexibilitat, de salt vertical, etc., i una avaluació psicològica que es farà mitjançant la realització de proves tipus test.

Dins de l’apartat dels mèrits com a novetats d’aquesta convocatòria es valora el curs bàsic d’aptitud per a bombers de l’EBAP. També s’incrementa la puntuació que es dona als coneixements de la llengua catalana. Així com també es valoren els exercicis d’oposicions superats en els darrers 5 anys en el procés selectiu de la categoria de bomber i els certificats de professionalitat i/o les unitats de competència directament relacionats amb el lloc de feina.

Vídeos

roda de premsa