Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell commemora la Setmana Internacional de les Persones Sordes

El Consell commemora la Setmana Internacional de les Persones Sordes

(22/09/2022)

Ho fa penjant una banderola a la seva seu i organitzant la Mostra de Cinema en Llengua de signes: Sign Film Lab.

El Consell de Mallorca se suma a la celebració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes, que té lloc del 19 al 25 de setembre i promou la comunitat sorda internacional, representada per la Federació Mundial de Persones Sordes (WFD). Enguany s’ha triat el lema «Construint comunitats inclusives per a tothom».

Per tal ocasió, el Consell ha penjat una banderola a la façana del Palau del Consell. Els encarregats de fer-ho han estat el conseller de Presidència, Javier de Juan; la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d'Afers Socials, Sofia Alonso, i la presidenta de l’Associació de Persones Sordes de Mallorca, Ana María Ruiz Cordero. Les jornades més rellevants d’aquesta setmana seran el divendres 23, Dia Internacional de les Llengües de Signes, i el dissabte 24, Dia Internacional de les Persones Sordes.

Com a institució pionera en l’accessibilitat a les persones sordes mitjançant el reconeixement dels seus drets lingüístics, el Consell s’ha volgut sumar a la commemoració de la Setmana Internacional de les Persones Sordes. L’objectiu és garantir l’accés universal a tots els recursos i a la informació, i afavorir així la integració i l’autonomia plena de totes les persones. Enguany el Servei d’Intèrprets de Signes de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials ha fet 20 anys, amb 215 persones usuàries i prop de 2.600 serveis el darrer any. 

El conseller de Presidència, Javier de Juan, ha afirmat que «dates com aquesta ens recorden que hem de donar a la llengua de signes la importància que es mereix. La llengua de signes és un vehicle de comunicació que dona accés universal a la informació i el seu valor, com el de qualsevol altra llengua, és incalculable».

Per celebrar l’efemèride, el Consell ha organitzat, amb la col·laboració de la Mallorca Film Commission, la Mostra de Cinema en Llengua de Signes: Sign Film Lab. La Mostra tindrà lloc el dissabte 24 al CineCiutat de Palma, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Sordes.

El Sign Film Lab projectarà una mostra de curtmetratges, tots ells premiats en diferents certàmens; dirigits i interpretats per persones sordes que expliquen històries en llengua de signes. La jornada acabarà amb un col·loqui entre els cineastes sords convidats a la mostra.

L’objectiu és traspassar la mirada tradicional de la llengua de signes com a eina d’accessibilitat, per donar a conèixer a la societat oient la cultura subjacent a la comunitat sorda a través del cinema que ells mateixos fan. A més, també es vol promoure el cinema en llengua de signes, donant a conèixer la feina dels directors i directores sords que reivindiquen un espai propi en l´àmbit de la indústria cinematogràfica.

D’aquesta manera es vol oferir a les persones sordes de Mallorca una jornada de cinema feta per i per a ells, en el Dia Internacional de les Persones Sordes.

Vídeos

LS