Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell començarà en breu la reconstrucció de la carretera entre Alaró i Orient.

El Consell començarà en breu la reconstrucció de la carretera entre Alaró i Orient.

(28/01/2020)

El Departament de Mobilitat i Infraestructures prioritza la reparació i estabilització dels talussos en una primera fase d’emergència.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca començarà la pròxima setmana les obres pel despreniment que la borrasca Glòria va provocar a la carretera entre Alaró i Orient (Ma- 2100) i que manté tancada al trànsit la via des del passat 20 de gener. 

L’obra, declarada d’emergència, consistirà en la contenció i l’estabilització del talús que es va esfondrar i va deixar la carretera intransitable a causa del material que va caure damunt la via (marges i esquists). Les pedres i el fang no es varen poder retirar de manera immediata, pel risc de noves esllavissades, ja que el pendent afectat està en voladís. La intenció del departament és fer feina amb la major agilitat possible, per poder restablir la circulació, però sense posar en perill la seguretat de les persones usuàries. En aquest sentit, i per tal de deixar la vessant estable, les primeres actuacions se centraran en l’enfonsament de la part de coronació, per després retirar tot el material que ocupa la calçada.  

En una segona fase, s’instal·larà una malla de contenció ancorada a la roca que es troba als estrats inferiors del talús, amb l’objectiu d’evitar despreniments futurs; aquestes tasques es duran també a terme a altres talussos adjacents, susceptibles de patir despreniments similars. Aquestes actuacions comprenen una distància total de 600 metres. 

El projecte, que té un pressupost inicial de 536.000 €, està contemplat dins la declaració de zona afectada greument, als efectes d’obtenir el finançament a càrrec del Govern central, que ha d’aprovar avui el Consell de Ministres.