Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell col•labora amb la IX International Summer Senior Unversity

El Consell col•labora amb la IX International Summer Senior Unversity

(02/09/2016)

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, han signat un conveni de col•laboració pel qual el Consell organitzarà tres activtats turístiques i culturals en el marc de la IX International Summer Senior University.

El Consell de Mallorca col·laborarà amb tres activitats turístiques i culturals durant la IX International Summer Senior University (ISSU) que comença el diumenge 4 de setembre. En aquest sentit, el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

El conseller Cosme Bonet ha ressaltat que «el Consell ha de contribuir a què es puguin desenvolupar aquest tipus d’activitats que aposten per un turisme més responsable. Quan ara es parla de saturació turística, allò que hem de fer és treballar per cercar nous productes que ens permetin allargar la temporada i, d’aquesta manera, no concentrar tota la pressió sobre el territori a la temporada alta. El turisme senior és una gran oportunitat per treballar com a alternativa.»

A més, Bonet ha afegit que  «la UIB és garantia de qualitat i prestigi. Darrera el prestigi de la nostra universitat també hi va el prestigi de la nostra terra». 

A la signatura, també hi han estat presents la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard, i la directora de l’ISSU, Carme Orte, entre d’altres membres de la comunitat universitària.

La directora insular Paula Ginard ha agraït a la UIB «que hagin tengut en compte al Consell per a aquest projecte que lliga perfectament amb la nostra política turística. Les nostres grans branques són la cultura, la naturalesa i l’esport i, amb la ISSU, podem enllaçar-les totes. A més, cal potenciar la dieta mediterrània com a reclam turístic com vam fer a la fira internacional FITUR de Madrid amb el producte de la nostra terra.»

La primera de les tres activitats serà una visita cultural a Artà, que inclourà una visita guiada al Museu Pere Pujol, la projecció del documental sobre la Festa d’Artà, un breu concert de l’Orfeó Artanenc i la visita al poble talaiòtic de Ses Païsses. Per altra banda, també s’oferirà un show cooking del cuiner Miquel Calent en el qual podran tastar els plats que hauran vist preparar amb productes de la terra. Finalment, també s’hi inclourà una excursió a l’hort ecològic d’Amadip-Esment. 

La novena edició de la International Summer Senior University tendrà lloc del 4 al 10 de setembre de 2016. És un programa de formació organitzat per la Universitat de les Illes Balears, amb el suport del Consell de Mallorca i dirigit per la doctora Carme Orte, que s’adreça als alumnes de programes universitaris per a gent gran, persones més grans de 50 anys, de diferents estats europeus. Atès el caràcter internacional, la llengua vehicular és l’anglès, i cada edició es dedica a un tema diferent. Es tracta d’un programa de convivència i aprenentatge d’una setmana de durada, adreçat a fomentar els valors de la interculturalitat entre persones dels diferents països d’Europa.

La novena edició, que té el suport del Consell de Mallorca, es dedica als estils de vida saludables, i l’alumnat participarà en diverses activitats relacionades amb la nutrició, l’activitat física i la mentalitat positiva. Hi participaran una trentena d’alumnes procedents d’universitats d’Alemanya, el Regne Unit i Espanya.