Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere El Consell celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb actes a Manacor i Inca

El Consell celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb actes a Manacor i Inca

(01/10/2021)

Cladera homenatja el col·lectiu, del qual ressalta les «lliçons diàries de fortalesa i de vida» a pesar del sofriment patit durant la pandèmia, i la voluntat del Consell d’ajudar-lo a través del Pla Reactiva

El Consell de Mallorca ha celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran amb actes simultanis de commemoració en els centres de promoció sociocultural a Inca i Manacor, com a homenatge al col·lectiu i als clubs de la tercera edat.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assistit a l’acte de Manacor, on ha incidit en el reconeixement a la gent gran i en el seu paper en aquests temps d’especial dificultat. «És un col·lectiu que ha patit molt, els volem agrair tant de sacrifici i fer-los un homenatge, perquè, malgrat haver-ho passat malament en els pitjors moments de la pandèmia, ens donen lliçons diàries de fortalesa i de vida», ha expressat la presidenta Cladera, qui ha acudit acompanyada de Miquel Oliver, batle de Manacor; la consellera de Presidència, Teresa Suárez; la directora insular de Promoció Sociocultural, Carol Abad, i la directora insular d’Esports, Margalida Portella. A l'acte celebrat al centre sociocultural d'Inca han assistit el Vicepresident Imas, Jaume Tortella, el batle d'Inca, Virgilio Moreno, el director insular d'Atenció Comunitària i Projectes Estratègic de l'IMAS, Omar Lamin, i el secretari tècnic del departament de Turisme i Esports, Joan Gaspar Vallori.

Després de l'agraïmen, la presidenta ha ressaltat la voluntat ferma del Consell d’ajudar-los, especialment a través del Pla Reactiva elaborat per la institució insular. «Ara que ja s’aixequen les restriccions i la situació sanitària ho permet, des del Consell els volem ajudar a reactivar-se socialment, emocionalment i físicament i a reprendre les activitats, que es torni a demostrar la importància que tenen els clubs de gent gran a Mallorca, i ho feim amb un pla d’accions dissenyat específicament per a persones majors de 60 anys» ha explicat Cladera, pel que fa al Pla Reactiva.

Es tracta, com ha explicat, d’un pla transversal d’activitats dissenyades pels departaments de Presidència, Turisme i Esports i Drets Socials, que inclou activitats físiques, de socialització i de suport psicosocial.

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la gent major de 60 anys de Mallorca, preveu fer activitats d’oci, turístiques, promoure hàbits de vida saludables, fomentar l’exercici físic, donar suport psicosocial i terapèutic davant situacions generades per l’impacte de la pandèmia, reprendre l’activitat presencial de tallers d’estimulació cognitiva o potenciar activitats socioeducatives de caràcter intergeneracional.

Així, el Pla Reactiva inclou el programa «Gaudeix l’illa sènior», a través de la Fundació Mallorca Turisme. Es tracta d’una iniciativa del Consell per a la reactivació econòmica i social, a través del foment del sector turístic, mitjançant 1.800 estades dobles en hotels de Mallorca, perquè la gent gran pugui gaudir d’activitats esportives i del turisme actiu.

També s’hi uneix el programa «Mou-te amb salut», del Departament d’Esports, amb propostes per als ajuntaments d’activitats d’envelliment actiu per a la segona edat (entre 40 i 60 anys) i per als majors de 60. El programa consisteix en dues sessions setmanals, una de reforç muscular en un espai municipal (plaça o parc) i una altra de passejos saludables al voltant del municipi, amb un mínim de deu participants per grup. El programa ha començat el setembre, durarà fins al desembre de 2022 i fins ara s’hi han adherit 27 municipis, amb un total de 700 persones usuàries i 6 llars amb 160 persones més.

El programa «Suport psicosocial» de l’IMAS, a càrrec de l’Equip de Vellesa i Família IMAS (EVIF), per a la gent gran amb dificultats psicològiques derivades de l’impacte de la pandèmia, reprèn l’activitat presencial fent tallers d’estimulació cognitiva a tots els municipis de Mallorca on es duen a terme fins al moment aquestes activitats. A més, s’hi uneix el projecte «Xerram de tu» a tots els municipis de Mallorca, on es duen a terme tallers d’estimulació cognitiva. També s’hi inclou la potenciació d’activitats socioeducatives de caràcter intergeneracional als diferents municipis on l’Equip de Vellesa i Família i les llars intervenen, en col·laboració amb els centres formatius i la resta de serveis de la comunitat, juntament amb el personal professional d’aquests serveis. 

Quant a la promoció sociocultural, el Departament de Presidència està treballant en diferents projectes, com la reedició de la guia de recursos socioculturals, visites guiades a edificis i equipaments d’interès històric i culturals i activitats de dinamització i formació.

Vídeos

visita gent gran Manacor