Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell aprova les subvencions per a la promoció econòmica de Mallorca

El Consell aprova les subvencions per a la promoció econòmica de Mallorca

(21/03/2018)

En total, es destinaran 330.000 euros. Com a novetat d’enguany, també es podran beneficiar les Denominacions d’Origen i els productes amb la Indicació Geogràfica Protegida.

El Consell Executiu d’avui ha aprovat la convocatòria de subvencions per a esdeveniments de gran repercussió turística i per la promoció de l’economia per al 2018. Seran 330.000 euros que es destinaran a ajuntaments i entitats que duguin a terme actes de promoció del comerç o del producte local.

La intenció és fomentar actuacions i projectes amb repercussió a l’àmbit turístic, la promoció de l’economia, del comerç i dels productes locals. És una actuació que té l’objectiu de promoure sinergies entre l’activitat turística i altres sectors de l’economia mallorquina.  

A més, s’ha aconseguit, per primera vegada, que la convocatòria es publiqui al mes d’abril, avançant en quatre mesos la publicació de l’any passat.

La quantitat destinada a ajuntaments ascendeix a 220.000 euros, per a les associacions i fundacions sense ànim de lucre, 30.000 euros i per a les associacions i federacions empresarials del petit i mitjà comerç, 30.000. Enguany també es podran beneficiar, amb 50.000 euros, els consells reguladors de Denominació d’Origen (DO) o d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de Mallorca.

Les actuacions subvencionables seran fires comercials, activitats culturals, gastronòmiques, esportives i lúdiques amb interès turístic o iniciatives empresarials conjuntes per dinamitzar el comerç de proximitat. A més, també s’hi podran presentar projectes per millorar la comercialització de productes elaborats sota el control de DO i IGP.

En qualsevol cas, aquestes actuacions s’hauran d’haver dut a terme, almenys parcialment, entre el 21 de juliol de 2017 i el 30 de juny de 2018.