Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell aprova la nova relació de llocs de treball

El Consell aprova la nova relació de llocs de treball

(28/07/2016)

El Ple del Consell ha aprovat una relació de llocs de treball nova, que s’adapta a l’estructura actual de la institució insular i, entre altres novetats, torna a incloure el requisit del català en la funció pública.

La nova relació de llocs de treball (RLT) del Consell ha estat aprovada al ple d’avui. La RLT s’adapta a l’estructura del Consell i respon a algunes demandes dels diferents departaments i dels representants dels treballadors del Consell. A més, també es recupera el requisit del català per a tots els treballadors de la institució insular. D’aquesta manera, el Consell aplica la Llei 4/2016 de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública. 

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha estat l’encarregada d’explicar al ple la modificació de la RLT. En aquest sentit, ha afirmat que “el Consell torna a la normalitat lingüística que no hauria d’haver deixat de tenir mai. Esper que no es torni a llevar el requisit del català perquè els ciutadans tenen el dret de ser atesos en la llengua pròpia d’aquesta illa”.

Pel que fa a places de nova creació, es creen 9 llocs de treball amb l’únic objectiu d’agilitzar els tràmits que es fan des del Consell. Entre les places, es troba la d’una intervenció delegada per al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. Palomino ha defensat que “crear aquestes noves places farà que s’agilitizin els tràmits i, per tant, millorar l’eficiència de la institució insular”.  

Durant el mes de març del 2016 aquesta RLT es va dur a diverses meses de negociació, en què hi havia representats els sindicats. En la mesa del 21 de març, es va dur a aprovació. El document que fa referència a l’adscripció dels llocs de treball i a la reconversió de places es va aprovar per unanimitat. El document amb les propostes que havien fet les seccions sindicals es va aprovar amb els vots a favor de la UGT i del CSIF, i amb l’abstenció de CCOO.

La consellera Palomino ha volgut agrair “el suport i la implicació dels sindicats amb la modificació de la RLT”. Palomino ha afirmat que se seguirà treballant amb els representants dels treballadors amb tots els temes que afectin a la funció pública.

Aquesta modificació és transitòria. Actualment s’està redactant un catàleg de funcions nou de tot el personal del Consell. Una vegada acabat aquest catàleg, s’elaborarà una altra RLT, que serà més completa.