Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Dotze noves famílies s’incorporen al banc de famílies d’acollida de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials

Dotze noves famílies s’incorporen al banc de famílies d’acollida de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials

(01/07/2020)

Aquesta setmana han finalitzat el primer curs de formació post confinament 8 famílies Cangur i 4 famílies NIU

Un total de 12 noves famílies han passat a formar part del banc de famílies d’acollida de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). En concret, es tracta de 8 famílies Cangur i 4 famílies Niu que aquesta mateixa setmana han finalitzan el primer curs de formació que s’ha duit a terme un cop acabat el confinament.

La formació, imprescindible per a poder formar part del banc de famílies acollidores de l’IMAS, s’ha duit a terme respectant totes les mesures higièniques i de seguretat que marca la nova normalitat. La directora insular d’Infància i Família, Mari Ángeles Fernández, que ha assistit a la cloenda del curs, ha insistit en l’aposta de la institució insular per l’acolliment familiar i ha volgut agrair “la implicació de les famílies en un moment tan complicat com aquest”.

En concret, el curs ha consistit en vuit sessions, durant les quals s’han tractat els diferents aspectes de l’acolliment familiar: marc jurídic; situacions de maltractament; seqüeles de maltractament als menors; pautes educatives; suport a l’acolliment; la preparació per rebre un infant en acollida; l'adaptació i els problemes més comuns; les relacions afectives o la visió de la família biològica entre d'altres.  

Una vegada superat el procés de formació, les famílies sol·licitants passaran a ser valorades per l'equip d'acolliments de l'IMAS, mitjançant entrevistes de valoració i l'avaluació de l'entorn de la família (disponibilitat horària, capacitat del domicili, etc... ) per adaptar el seu perfil a les necessitats dels menors.

Tipus d’acolliments
En el cas de les famílies Cangur es tracta d’un tipus d’acolliment familiar temporal per part de famílies que ofereixen la seva llar als infants de l'Àrea d’Infància i Família de l’IMAS, durant un temps determinat, que pot anar des de dies fins a un màxim de 2 anys, segons la situació de l'infant i les mesures jurídiques que s'hagin de prendre. Es tracta de nins i nines de 0 a 6 anys, que gràcies a la implicació d’aquestes famílies no han de residir en un centre.

Pel que fa als acolliments en família Niu, es tracta d’un programa d’acolliment familiar permanent en família aliena, que ofereix a l’infant una alternativa estable dins d’un context familiar alternatiu.  En la majoria de casos, el o la menor és major de sis anys, la durada de l’acolliment és indefinida i es produeix una separació definitiva dels seus progenitors.

Actualment a l’IMAS tenim 52 infants acollits per 40 famílies Cangur i 86 nins i nines acollides amb 63 famílies Niu.