Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Deu persones finalitzen amb èxit una nova edició del projecte de formació i ocupació «Raixa 2020»

Deu persones finalitzen amb èxit una nova edició del projecte de formació i ocupació «Raixa 2020»

(30/06/2021)

L’IMAS, en col·laboració amb el SOIB, ofereix formació específica a persones majors de 30 anys que pateixen una discapacitat mínima del 33 %

Un total de deu persones finalitzen avui una nova edició del projecte de formació i ocupació «Raixa 2020», que l’IMAS desenvolupa en el marc del programa «SOIB 30 Formació i Ocupació» i que està finançat per la LXIV Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals. El curs va començar el passat 1 d’octubre i acaba avui, 30 de juny. 

Aquest programa, que es duu a terme des del 2014, està adreçat a persones majors de 30 anys en situació de recerca activa de feina i amb una discapacitat mínima i acreditada d’un 33 %. L’objectiu de l’IMAS, en col·laboració amb el SOIB, és donar-los una formació pràctica i teòrica que els pugui facilitar la inclusió en el mercat laboral. 

El conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, ha  recalcat que «l’IMAS sempre ha apostat per la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat i en aquests moments és més important que mai redoblar els esforços per generar igualtat d’oportunitats per a aquells que per les seves circumstàncies personals ho tenen més complicat». En aquest sentit, ha afegit “a més d’aquest projecte de Raixa que duim a terme amb el SOIB, des de l’IMAS feim cursos d’auxiliar de cuina per a persones amb discapacitat i tenim concertades 1.170 places de serveis ocupacionals amb deu entitats del sector».

El projecte «Raixa 2020» inclou la formació pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 Auxiliar d’activitats en agricultura (330 hores) i AGAO0108 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (250 hores), la qual es combina amb un treball efectiu remunerat que els permet posar en pràctica  tots els coneixements adquirits. A més a més, amb aquest curs l’alumnat contribueix a recuperar els espais agrícoles de Raixa i a mantenir-ne en bones condicions els jardins. 

Durant els nou mesos que ha durat el curs, també s’ha fet un seguiment psicosocial als deu participants i s’han treballat les habilitats laborals amb la intenció de dur a terme una atenció integral que en possibiliti la inserció laboral.