Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Acomiadament de les persones del programa SOIB Reactiva 2020

Acomiadament de les persones del programa SOIB Reactiva 2020

(28/04/2021)

Aurora Ribot els agraeix la tasca que han fet i destaca que «seguirem ajudant al màxim les persones desocupades a causa de la crisi econòmica»

​​​​​​​​​El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha organitzat un petit acte de comiat pels deu treballadors del programa SOIB Reactiva que durant quatre mesos han estat treballant al Consell de Mallorca. La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, els ha dedicat unes paraules d’agraïment i els ha donat un petit obsequi.

Del 30 de desembre al 29 d’abril del 2021, a través del projecte SOIB Reactiva, els treballadors i treballadores s’han dedicat a ocupacions del Departament. Com per exemple, s’ha treballat a les finques públiques, com la de Raixa, als refugis, amb aspectes relacionats amb el Parc Natural de sa Dragonera. Per altra banda, també hi ha hagut treballadors i treballadores encarregats dels cotxes o com a mecànic col·laborador. Uns altres s’han ocupat de tasques relacionades amb l’educació ambiental o la gestió de residus.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha lloat la feina que han fet i ha destacat que «totes les institucions han de seguir treballant amb el SOIB i des del nostre departament seguirem ajudant al màxim les persones desocupades a causa de la crisi econòmica».

A partir del mes que ve està prevista una nova contractació de fins a 26 persones que durant uns altres quatre mesos (maig-setembre) es distribuiran en diferents ocupacions al Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Consell Reactiva 2020-2021

L’objectiu és contractar persones aturades que no s’han pogut inserir en el mercat laboral a causa de la crisi econòmica a conseqüència de la covid-19. Per mantenir les seves competències professionals i millorar-ne l’ocupabilitat, les persones contractades es distribueixen en tres línies:

•    Línia 1: joves menors de 30 anys a l’atur
•    Línia 2: persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada
•    Línia 3: persones aturades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica causada per la covid-19

El projecte està inclòs en la convocatòria SOIB Reactiva 2020 i es denomina Consell Reactiva 2020-2021. Aquest projecte està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels programes operatius d’ocupació juvenil i regional 2014-2020, per fons de l’Estat mitjançant la Conferència Sectorial i pel fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).