Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Cultura i Felanitx signen el nou conveni de biblioteques

Cultura i Felanitx signen el nou conveni de biblioteques

(03/10/2019)

Les biblioteques de Felanitx i Portocolom es podran beneficiar dels avantatges que ofereix la Xarxa de Biblioteques de Mallorca

Avui, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el batle de Felanitx, Jaume Monserrat, han signat el conveni per al desenvolupament i l’ordenació dels serveis bibliotecaris públics del municipi que implica l’adhesió de les biblioteques de Felanitx i Portocolom a la Xarxa de Biblioteques de Mallorca.

L’objectiu d’aquest conveni és actualitzar els serveis i dotacions de les biblioteques públiques municipals, «perquè han de ser un exemple de cultura, coneixement i informació a l’abast de tothom, i les institucions públiques tenim l’obligació de donar tot el suport necessari perquè així sigui», ha dit Busquets durant la signatura.

En aquest sentit, la consellera de Cultura ha reiterat el seu compromís perquè les biblioteques públiques municipals de l’illa siguin «paradigma de la igualtat d’oportunitats, perquè estan obertes a tothom i posen tot el seu fons a l’abast de la ciutadania».

En virtut del document, el Consell es compromet a subministrar novetats bibliogràfiques; coordinar del préstec interbibliotecari; mantenir el catàleg col•lectiu del sistema insular de biblioteques; formar el personal de la biblioteca, i també oferir activitats de foment de lectura a les biblioteques municipals.

El conveni també inclou mesures per millorar aquestes infraestructures culturals, com és el compromís que assumeixen els ajuntaments d’elaborar un pla director municipal del servei de biblioteca pública en el termini de dos anys. Un document que ha d’incloure tant les estratègies de millora del servei com també estratègies de gestió –tipus de serveis que s’oferiran, política de col•lecció, gestió econòmica, coordinació amb la Xarxa de Biblioteques de Mallorca, etc.

La Xarxa de Biblioteques de Mallorca fa més de trenta anys que funciona i actualment en formen part biblioteques municipals i també les dues pròpies del Consell –la Biblioteca de Cultura Artesana i la Biblioteca Lluís Alemany.