Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura en Xarxa ofereix un centenar d'activitats culturals als municipis de Mallorca

Cultura en Xarxa ofereix un centenar d'activitats culturals als municipis de Mallorca

(16/08/2016)

Els Ajuntaments de l'illa poden escollir quines activitats volen realitzar i poden programar-les, gratuïtament, en espais municipals a partir de mitjans de setembre i fins el 31 de desembre.

Cultura en Xarxa és un programa del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca que funciona des del 2009 amb l'objectiu d'impulsar i promoure la programació d'activitats culturals per tota Mallorca.

 

En la convocatòria de 2016 s'han presentat 194 projectes a Cultura en Xarxa, 58 més que l'any passat. D'aquests, han estat aprovats 98, que són els que finalment s'ofereixen als ajuntaments, i cobreixen tots els àmbits culturals: teatre, música, dansa, art de carrer, projeccions, exposicions, rutes culturals i cicles de conferències.

 

El pressupost de Cultura en Xarxa per al 2016 és de 172.000 euros. Enguany s'ha aplicat una novetat a l'hora de planificar les itineràncies dels projectes, és a dir, en el nombre de vegades que pot realitzar-se una mateixa activitat en diferents municipis. L'objectiu ha estat afavorir el màxim número possible de projectes i per aquest motiu s'ha establert una quantitat màxima per a cada àmbit cultural. Això ha fet que les activitats de dansa, art de carrer, projeccions, rutes culturals i cicles de conferències, poden ampliar la seva itinerància. En total, les 98 activitats s'acaben convertint en 184 ofertes als municipis.

 

A partir de la seva publicació en el BOIB aquest dissabte 13 d'agost, cada ajuntament pot escollir ara quines activitats vol realitzar al seu municipi. Després, s'obre el període d'adjudicació segons els barems establerts. Es preveu que els ajuntaments puguin programar les activitats a partir de mitjans de setembre i fins al 31 de desembre.

 

La comissió tècnica assessora del programa Cultura en Xarxa es va reunir la setmana passada per analitzar els resultats de la darrera edició. La valoració que els ajuntaments fan de Cultura en Xarxa del 2015 és positiva, sobretot pel que fa a la qualitat dels projectes oferts. Amb una despesa de 138.000 euros, es van realitzar en total 163 itineràncies (corresponents a 92 activitats diferents) en 46 municipis de Mallorca i es va arribar a prop de 8.000 espectadors.