Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i Mancomunitat del Pla presenten una inversió de 3 milions d'euros en sostenibilitat turística a la comarca

Consell i Mancomunitat del Pla presenten una inversió de 3 milions d'euros en sostenibilitat turística a la comarca

(23/02/2022)

El Pla de Sostenibilitat Turística de la Mancomunitat és finançat pels fons Next Generation i inclou projectes per convertir la comarca en destinació sostenible

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la presidenta de la Mancomunitat del Pla, Joana Maria Pascual, han presentat avui a Sineu el Pla de Sostenibilitat Turística de la Mancomunitat del Pla de Mallorca. Es tracta d'un pla plantejat per al període 2022-2024 i dotat amb gairebé 3 milions d’euros de fons europeus Next Generation, que vol fomentar el desenvolupament sostenible dels 14 municipis del Pla de Mallorca i millorar la qualitat de vida del seus residents.

«Estam satisfets que dels 30 milions d'euros de la primera remesa de Next Generation per sostenibilitat turística a l'illa, 3 milions venguin al Pla de Mallorca», ha expressat la presidenta Cladera. «Els 14 municipis de la comarca tenen molt a aportar i aquest pla és una manera de potenciar l'interior de Mallorca des d'un turisme sostenible i desestacionalitzador», ha dit. Cladera ha apuntat que «aquest projecte enfortirà la marca Pla de Mallorca, potenciant tots els seus valors culturals, gastronòmics, esportius, arqueològics i patrimonials, així com el producte local, entre altres atributs de la comarca, amb projectes que encaixen en la nostra aposta de ser líders en sostenibilitat turística».

Cladera ha posat de relleu els fons Next Generation i el paper «fonamental» del Consell en aquesta transició cap a un model turístic més sostenible, ja que és el principal coordinador i impulsor de la xarxa turística de la illa. Així, ha destacat que aquest Pla de Sostenibilitat Turística és «un projecte fruit de la cogovernança entre Govern, Consell de Mallorca i Mancomunitat del Pla» i ha agraït la feina i voluntat dels batles i batlesses, així com a la presidència i gerència de la  Mancomunitat per haver elaborat el Pla i  aconseguit el finançament amb el suport del Consell. 

Precisament, a la presentació hi han assistit el batle de Sineu, Tomeu Mulet, la batlessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, i el batle de Montuïri, Joan Verger.

Per la seva banda, Joana Maria Pascual ha dit que al Pla «no podem perdre el nostre caràcter, i apostam per un turisme sostenible. Volem que el visitant que tenim sigui un turista que estima el que ve a veure i que el respecta tal com és». Així, s’ha referit a la gastronomia, les tradicions i els productes propis de la Mancomunitat. 

El Pla de Sostenibilitat Turística de la Mancomunitat del Pla vol impulsar la transició cap al nou model a través de la circularitat i el producte local, l’eficiència energètica i la digitalització. També inclou projectes per reforçar l’oferta de turisme d’interior basada en els valors tradicionals del Pla. Una oferta diversa i capaç d’allargar la temporada basada en la cultura, l’esport, la gastronomia i el producte local.

El Pla es divideix en quatre eixos estratègics
-    Eix 1. Transició verda i sostenible.
-    Eix 2. Millora de l’eficiència energètica. 
-    Eix 3. Transició digital. 
-    Eix 4. Competitivitat. 

Entre els projectes que inclou i que es desenvoluparan amb el finançament europeu hi ha l'impuls a la xarxa ciclo-senderista, un pla de senyalística turística intel·ligent, una estratègia per incloure productes de quilòmetre zero en el sector turístic, un pla de mobilitat sostenible a la Mancomunitat, la implementació d'eines tecnològiques per difondre la comarca com a destinació, i enfortir la marca Pla de Mallorca. 

Vídeos

presentació pla a Sineu