Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Consell i Govern reforcen les accions de reactivació econòmica

Consell i Govern reforcen les accions de reactivació econòmica

(03/08/2021)

Un nou conveni signat entre la presidenta Catalina Cladera i el conseller del Govern Iago Negueruela per un total de 5 milions d’euros donarà lloc a actuacions de recuperació econòmica i turística

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han signat un conveni de col·laboració per destinar 5 milions d’euros a desenvolupar actuacions adreçades a la reactivació dels sectors econòmics afectats per la COVID-19 a l’illa i a reforçar accions de promoció turística com a eina de recuperació econòmica.

Aquesta partida, aportada a parts iguals per cada institució, permetrà reforçar la promoció turística de Mallorca mitjançant accions que duu a terme la Fundació Mallorca Turisme, amb els objectius de millorar el posicionament de l’illa de com a destinació segura i de qualitat i, especialment, per allargar la temporada el màxim possible. En aquest sentit, es facilitaran ajuts a esdeveniments extraordinaris amb impacte sobre el teixit econòmic i turístic, com puguin ser esportius o culturals, i que suposen un estímul per allargar la temporada turística.

Dins aquestes accions s’hi inclouren patrocinis i accions de promoció d’esdeveniments musicals o esportius que es duran a terme durant la tardor, com poden ser, la celebració a Mallorca de Los40MusicAwards o de la competició internacional de ciclisme en pista UCI Track Champions League al mes de novembre, entre altres que es duran a terme durant la tardor. Aquestes accions contribuiran a la recuperació econòmica de sectors econòmics relacionats amb els esdeveniments, com l’allotjament, la restauració, comerç, sector audiovisual o publicitat, etc. S’inclouen també accions de reactivació del turisme interior.

El conveni també inclou una partida econòmica destinada a convocar més ajudes econòmiques directes a sectors econòmics. S’amplia així el ventall de sectors que poden accedir als ajuts i se’n podran veure beneficiats negocis i autònoms dedicats a l’artesania, l’economia social i solidària, les instal·lacions juvenils i guies turístics. Les ajudes s’afegiran als 11.000 ajutss que ja es varen repartir els primers mesos de l’any i que ascendiren 22,6 milions d’euros.