Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Consell i Ajuntament de Palma signen el conveni per executar la millora urbana del camí Salard

Consell i Ajuntament de Palma signen el conveni per executar la millora urbana del camí Salard

(07/07/2021)

El projecte permetrà atendre una petició per crear un vial cívic per a vianants i ciclistes, que connectarà el Rafal Nou amb el carril bici que comença a la rotonda del polígon de Son Morro

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle de Palma, José Hila, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, han signat avui el conveni de col·laboració entre ambdues institucions que permetrà executar la millora urbana del camí Salard entre el carrer de Biniamar i el camí Vell de Sineu. 

El projecte, que executarà l’àrea de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, preveu la creació d’un vial per a ciclistes i d’un altre espai contigu per a vianants de prop de 1.000 metres d’extensió entre el barri del Rafal Nou i la rotonda del camí Vell de Sineu (Ma-3011), que donarà accés al polígon industrial de Son Morro i que connectarà amb el carril bici existent. El tram disposarà d’una amplada de 3 metres per a vehicles no motoritzats i un espai segregat de 2,2 metres, que integrarà arbratge i enllumenat públic.

A més, es duran a terme una sèrie d’actuacions als voltants del camí Salard per millorar el flux de vehicles i l’accés a aquesta via. En concret, està previst que es rectifiqui el radi de sortida de les rotondes del Rafal Nou i la del camí Vell de Sineu per millorar-ne el trànsit pels carrils interiors, que estan molt saturades en hora punta per les dimensions reduïdes. A la glorieta sud es proposa, a més, la creació d’un carril segregat d’accés al camí Salard des de l’Ma-3011 per millorar la connexió i per descongestionar-la. 

"És una nova actuació que feim en col.laboració amb l'ajuntament de Palma per millorar la connexió entre els barris i seguint amb l'aposta de les dues institucions per desenvolupar projectes de mobilitat sostenible" ha expressat Cladera, qui ha recordat que es tracta d'unes intervencions que, a més, donen compliment als acords de capitalitat amb Palma. Per la seva banda, el batle de Palma ha destacat que “la bona coordinació entre administracions resol problemes i aquest és un exemple més. Aquest conveni és una bona notícia ja que ens permet cosir la ciutat i connectar millor barris com el Rafal Nou”.

El conseller Iván Sevillano també s’ha mostrat molt satisfet de la signatura d’aquest conveni que, ha dit, “se sumarà als quatre projectes d’aquestes característiques que hem dut a terme a Palma en aquesta dos anys de legislatura. Des del departament prioritzam actuacions de mobilitat i tenim ara mateix en marxa altres quatre projectes de millora de la xarxa secundària en execució, a més, en breu licitarem altres quatre”

L’Ajuntament de Palma ha expropiat diferents terrenys afectats per aquest projecte. En concret, dels terrenys afectats del camí Salard (que van des de l’Ma-3011 fins al carrer de Son Gibert del Rafal Nou), que en total sumen 4.883 metres quadrats de superfície, s’han hagut d’expropiar 3.848 metres. La resta correspon a un vial de titularitat municipal.

El pressupost destinat a aquest conveni és de 664.939 euros, s’emmarca en les inversions del Consell de Mallorca a través de la Llei de capitalitat i permetrà fer realitat un projecte que respon a una reivindicació veïnal de millora de les connexions d’aquestes dues zones i que, a més, ampliarà la xarxa de quilòmetres de carril bici de Palma. 

La signatura del conveni habilita la institució insular per licitar les obres del projecte, que tenen un termini d’execució previst de quatre mesos.