Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Consell, Govern i Ajuntaments constaten que «la roba és el nou plàstic»

Consell, Govern i Ajuntaments constaten que «la roba és el nou plàstic»

(08/06/2021)

La vicepresidenta Ribot presenta la Jornada tèxtil, la primera trobada tècnica sobre residus amb els ajuntaments

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot i la directora insular de Residus, Patrícia Arbona han presentat la Jornada tèxtil dins de la iniciativa: «Trobades tècniques sobre residus amb els ajuntaments.»

Aquesta primera jornada està dedicada a la fracció dels tèxtils i la problemàtica que suposa la recollida per a les empreses que fan aquest servei en l’actualitat: la baixa qualitat de la roba recuperada, la competència de la roba de baix cost, els costos creixents d’eliminació de la fracció no reutilizable.  

El director general de Residus del Govern, Sebastià Sansó ha explicat què diu la normativa sobre residus tèxtils ─la Llei 8/2019, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears─ i també ha detallat les iniciatives que du a terme la Conselleria sobre el residus tèxtils.  

Aurora Ribot, vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient ha inaugurat la jornada amb una breu introducció on ha destacat que «inauguram aquesta primera jornada per ajudar als ajuntaments, per escoltar-nos i intercanviar opinions davant els reptes de futur que ens esperen».

«Per a les properes jornades, ens posam a la disposició dels ajuntaments de l’illa perquè ens faceu arribar els problemes que tingueu, en la tasca d'assessorament que fa el Consell», ha afegit la consellera Ribot.

La responsable de l’Àrea Ambiental de la Fundació Deixalles, Maria Suau, ha parlat en nom de les organitzacions que avui es fan càrrec de la recollida tèxtil. La Fundació Deixalles, Càritas Mallorca i REAS Balears han explicat el paper de les entitats socials d’inserció i han exposat la problemàtica de la situació actual tot recordant que la moda presta (Fast Fashion) i la roba de baix cost és un problema mundial que suposa un nou repte en la gestió de residus. En paraules de Suau, «la roba és el nou plàstic».

En el torn de preguntes, alguns municipis han exposat les diferents realitats i els reptes que s’estan trobant per gestionar aquesta fracció. S’han posat sobre la taula algunes possibles solucions per adoptar.  

A banda dels representants dels consistoris i dels grups polítics del Consell, també han assistit a la jornada d’avui el director insular de Desenvolupament Local i Caça, Jaume Tomàs i el director insular de Suport i Coordinació Municipal, Miquel Lluís Mestre.