Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Consell, Govern i ajuntament de Manacor obren una línia d’ajuts d’1 milió d’euros per al teixit empresarial del municipi

Consell, Govern i ajuntament de Manacor obren una línia d’ajuts d’1 milió d’euros per al teixit empresarial del municipi

(02/06/2021)

  • A partir d’avui es poden començar a sol•licitar aquestes ajudes directes que oscil•len entre 1.000 i 2.000 euros.
  • El Consell ja gestiona els ajuts convocats, de moment, a 16 municipis per valor de 7,3 milions d’euros. 

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido, han presentat avui de matí a Manacor una convocatòria extraordinària d’ajuts econòmics directes als sectors econòmics del municipi per contribuir a pal•liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia.

A la presentació hi han assistit representants del sector econòmic i comercial del municipi, així com el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra; i els membres de la corporació municipal Maria Antònia Truyols, delegada de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manacor, la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa i el delegat d’Activitats, Carles Grimalt. 

En total, es destinaran 1.059.688€ a una convocatòria que beneficiarà establiments i negocis de Manacor i que ha estat finançada a parts iguals pel Consell de Mallorca, l’Ajuntament  i el Govern, que hi aporten 353.229,64€ cada institució. 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha agraït als representants del teixit empresarial de Manacor el seu esforç i capacitat de resistència durant tota la pandèmia, així com  de l'ajuntament, que ha treballat amb el sector per arribar al major número de beneficiaris possible. «Les institucions hem fet un esforç com mai s'havia vist i des del Consell no només hem mobilitzat recursos econòmics en ajudes directes a tot Mallorca, més de 30 milions d'euros en convocatòries, sinó que estam al costat dels ajuntaments per ajudar-los a què aquestes ajudes ajudes arribin de manera àgil i ràpida a qui la sol•licita, que és el que demana la gent», ha expressat Cladera. 

«Amb aquests ajuts volem arribar al màxim de negocis que pitjor ho han passat, i per això hem establert dues línies diferenciades geogràficament. Gràcies a la feina prèvia d'assessorament que hem fet amb les gestories del municipi per conèixer les necessitats més urgents de les empreses i autònoms, posam els condicionants perquè els ajuts arribin al màxim de negocis i sobretot fins allà on fins ara no havien arribat», ha apumtat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha destacat que «aquestes ajudes són la resposta conjunta que oferim a la ciutadania per pal•liar els efectes de la COVID19» i ha afegit que «ara que les dades sanitàries són bones, que la vacunació avança i que segueix la desescalada amb l'eliminació del toc de queda, és el moment de recuperar el múscul econòmic dels nostres municipis i a això contribuïm avui».

Els ajuts, que es poden començar a sol•licitar des d’avui mateix, oscil•len entre els 1.000 i 2.000€ per negoci, fins a un màxim de 4.000€ per sol•licitant en cas que tenguin més d’un negoci.

D’una banda, s’estableix una línia d’ajuts específica per a tots els centres de treball o establiments ubicats a la zona costanera de Manacor, entenent que són un dels sectors més afectats per les restriccions i per l’aturada de l’activitat turística. Són ajudes de 2.000€ per negoci (4.000€ si són dos establiments per beneficiari) a la qual hi poden accedir les empreses i negocis de qualsevol sector econòmic. 

D’altra banda, s’obre una segona línia d’ajudes de 1.000€ al sector de la restauració i 1.500€ per a la resta de negocis ubicats a l’interior del municipi amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 2.000,00 € i 3.000,00 €). En aquesta línia hi queden excloses les botigues de queviures i grups relatius al sector de la construcció – llevat de fusters, llanterners i electricistes -, així com empreses i negocis que ja hagin estat beneficiaris de les convocatòries d’ajuts del Consell amb col•laboració del Govern, als sectors econòmics més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

La sol•licitud, com en la resta d’ajudes municipals que gestiona el Consell de Mallorca, és totalment en línia i es fa des de la plataforma www.ajutsmallorca.com.

Se’n podran beneficiar establiments que s’hagin vist afectats pel tancament establert pel RD 463/2020 de declaració d’Estat d’alarma; que hagin patit una minva d’ingressos de mínim el 30%; i que tenguin màxim 20 treballadors de mitjana anual i una facturació inferior a 1 milió d’euros.

A més de l’aportació econòmica del Consell, la institució insular, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les bases de la convocatòria i, a través de la Fundació Mallorca Turisme, es tramitaran i atorgaran les ajudes.

 

Altres ajudes a municipis

Manacor és un dels 16 ajuntaments de Mallorca als quals el Consell ja gestiona de manera àgil i senzilla a través de ajutsmallorca.com les ajudes provinents del fons mixt de Consell, Govern i ajuntaments, en què cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %). Altres 28 ajuntaments convoquen i tramiten les ajudes directament. 

Aquesta agilitat en la gestió permet sol•licitar, tramitar i abonar les ajudes ràpidament. 

Com a exemple, destacar que aquest dissabte, ja s'hauran abonat més de 940.000€ dels ajuts a Alcúdia, oberts avui fa una setmana justa, o a Capdepera, on en 10 dies s’ha sol•licitat i abonat totes les ajudes sol•licitades, que ascendeixen a quasi 300.000€. 

A més de Manacor, des d’avui també poden sol•licitar ajuts el teixit empresarial i autònoms de Porreres i Estellencs, per valor de 119.393 € i 7.186,80 €, respectivament. 

D'aquesta manera, ja es tramiten els ajuts directes per als sectors econòmics de 16 municipis de l’illa (sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Estellencs i Manacor). 

S’anirà ampliant el nombre de municipis fins a arribar als 22 i superar els 15,5 milions d’euros en ajudes directes als sectors econòmics gestionats pel Consell.