Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comunicat: El Consell de Mallorca obrirà la carretera de Sa Calobra sense restriccions el pròxim divendres 21 d’abril

Comunicat: El Consell de Mallorca obrirà la carretera de Sa Calobra sense restriccions el pròxim divendres 21 d’abril

(14/04/2023)

La primera fase de les obres de reconstrucció de la carretera està finalitzant, la qual cosa permet eliminar la limitació de tonatge dels vehicles de 10 tones actuals

El Consell anuncia que el pròxim divendres, 21 d’abril, obrirà sense restriccions la carretera de Sa Calobra, una vegada que la primera de les fases de les obres de reconstrucció, la del sosteniment estructural, està a punt de concloure.

Cal recordar que el passat 7 de febrer es va produir el despreniment d’un mur de contenció que va obligar a tancar el trànsit i tan sols podien circular els vehicles dels residents de la zona. Després, es va permetre la circulació a tota mena de vehicles de menys de 10 tones per qüestions tècniques i de seguretat, un trànsit per sota de les circumstàncies normals de la via. Des d’aquest pròxim 21 d’abril, podran circular tota mena de vehicles sense limitació de tonatge.


Va ser el passat divendres 24 de febrer, una vegada que es van disposar de tots els informes tècnics i jurídics, quan la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va firmar el decret d’obra d’emergència. Les actuacions varen començar el 9 de març i ara, quan estan a punt de finalitzar aquesta primera fase, que ha consistit en el reforç de la infraestructura, les obres continuaran ara reconstruint el mur amb la tècnica tradicional de la pedra en sec.