Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Comunicat del Consell de Mallorca

Comunicat del Consell de Mallorca

(27/07/2022)

El Consell de Mallorca lamenta i condemna els fets ocorreguts avui que han tingut lloc a la Sala de Plens del Palau del Consell, originats per l’actuació de personal eventual afecte a un grup de consellers i conselleres que formen part del Consell de Mallorca, i difosos públicament a través de les xarxes socials d’aquesta formació política.


La Sala de Plens del Consell és la seu del Ple de la Institució insular, òrgan bàsic per al debat d’idees i per la presa de decisions en favor de tota la ciutadania de Mallorca, on hi caben totes les opinions expressades pacíficament pels representants polítics elegits democràticament pels i les ciutadanes de l’illa. La Sala de Plens no és ni pot ser el lloc per a fer actes de caire partidista, ni molt menys per a la difusió de missatges denigrants que atempten directament contra el decòrum del Consell de Mallorca.


Consellers i conselleres electes, executives, alts càrrecs, personal funcionari, laboral i eventual han d’observar sempre el màxim respecte cap a la Institució que representa al poble de Mallorca en totes les seves actuacions, un respecte que avui s’ha vist vulnerat per un assalt subreptici a la Sala de Plens, perpetrat per membres d’una formació política. Tots els grups polítics amb representació al Consell compten amb llocs adequats per a poder realitzar les seves comunicacions partidistes i els mecanismes adients per utilitzar aquests llocs, com s’ha fet durant els més de 40 anys de vida de la institució.


L’assalt d’avui a la Sala de Plens suposa una manca de respecte absoluta cap a la Institució de la qual els assaltants en formen part, una vulneració flagrant de les normes de funcionament del Consell; també suposa un greuge cap a tots i cadascun dels treballadors de la Institució i per damunt de tot menysté la voluntat popular que ha contribuït a la conformació del Ple del Consell. Per tot això, el Consell de Mallorca vetllarà pel restabliment del respecte i la integritat de la Institució que avui s’han vist flagrantment vulnerats.