Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Comencen les proves de les oposicions per cobrir 32 places del servei de Bombers de Mallorca

Comencen les proves de les oposicions per cobrir 32 places del servei de Bombers de Mallorca

(30/10/2021)

412 aspirants participen en la convocatòria que constarà de dues proves més

Aquest dissabte 412 aspirants han participat en la primera de les tres proves d'aquesta convocatòria per cobrir 32 places del servei de Bombers de Mallorca, el major nombre del cos en els darrers 15 anys. El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, juntament amb el director insular d'Emergències, Pedro Orfila, han assistit a l'inici del concurs oposició. Colom ha desitjat sort als aspirants i també ha explicat que Aquesta convocatòria d'oposicions permetrà consolidar la plantilla del servei de Bombers amb 32 places fixes i, a més, també serviran per crear una nova borsa per cobrir 40 noves places. "Queda palès el compromís del Consell de Mallorca amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i bomberes de Mallorca", ha assenyalat el conseller.

La fase d'oposició consta de tres proves, obligatòries i eliminatòries. La primera de les proves que s'ha realitzat a la UIB és un qüestionari de la part general i específica. Posteriorment els i les aspirants realitzaran diferents proves físiques: aquàtica, de flexibilitat, de salt vertical, etc., i una avaluació psicològica que es farà mitjançant la realització de proves tipus test.

En aquesta convocatòria 34 dones han presentat, la sol·licitud per presentar-se a la convocatòria d'oposicions al servei dels Bombers de Mallorca, una xifra superior a les convocatòries anterior. Durant el procés d'inscripció el Consell ha fet una campanya de difusió per convidar les dones a formar part del servei de Bombers, animant-les a presentar-s'hi i així poder rompre amb els estereotips de les professions masculinitzades.

Tot el procés de la primera prova s'ha desenvolupat complint les mesures de seguretat per prevenir el contagi del Covid-19. El resultat de la primera prova es preveu que es pugui conèixer la setmana que ve.