Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Comencen les obres de millora del ferm de la carretera de sa Pobla a Alcúdia

Comencen les obres de millora del ferm de la carretera de sa Pobla a Alcúdia

(10/05/2021)

La presidenta Cladera i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han visitat l’inici de les actuacions que dotaran de major seguretat aquest tram de la via.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, han visitat avui l’inici del projecte que contempla el reforç del ferm del tram de l’autopista Palma – sa Pobla (Ma- 13) que uneix aquest darrer municipi amb Alcúdia. Els han acompanyat el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, i l batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa. 

L’actuació respon a criteris de seguretat, ja que la carretera es troba deteriorada en alguns punts de la capa superficial. Un procés que s’accelera amb el pas del temps i l’afluència del trànsit que suporta aquesta zona, que és una de les més turístiques de l’illa. 

En concret, la Intensitat Mitjana Diària (IMD) del tram sobre el qual s’ha projectat la millora és de 16.724 vehicles cada dia, el 9,50% dels quals són pesants. Les obres es perllongaran en 10, 7 quilòmetres (des del km 39, 8 fins al km 50, 5) i tindran una durada de 4 mesos. 

«Prioritzam intervencions com aquesta, que no només redueixen la perillositat a les vies de Mallorca sinó que milloren l'estat general de les carreteres i les fan més segures, sense grans obres i sense consumir més territori» ha explicat la presidenta Cladera. «A més, responem a una necessitat reclamada pels veïnats» ha dit, «qui passa sovint per aquí sap que era necessari intervenir en aquesta via, una de les més transitades de Mallorca».

De fet, l’any 2005 va ser el darrer que es va actuar per millorar tot el paviment d’aquest tram de la via, per tant en els darrers 15 anys s’han fet actuacions de conservació i manteniment però no s’ha renovat per complet el ferm d’aquesta via.  

El conseller Sevillano ha destacat que «és necessària una actuació que permeti aconseguir restablir el ferm per millorar la seguretat i la comoditat dels usuaris. Les actuacions també disminuiran el renou dels vehicles que transiten per la zona i facilitaran el desallotjament ràpid de l'aigua de pluja que canalitzarem mitjançant el drenatges. A més a més donam resposta a una petició que des de fa anys se demanava al departament».

Amb un pressupost de 2.115.841, 64 €, les obres consistiran en la realització d’un fressat amb eliminació parcial i sanejament de les parts afectades, amb reposició del ferm incloent el reciclat dels materials, neteja i esbrossada de la zona de domini. Al tram, que consta d’un traçat recte d’una amplària mitja de 10 metres, també es faran actuacions de sanejaments de flonjalls i accessos i es disposarà capa de pintura i nova senyalització horitzontal. 

Vídeos

obres ctra alcudia