Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Comença l’Aprenentatge Servei sobre la serra de Tramuntana

Comença l’Aprenentatge Servei sobre la serra de Tramuntana

(27/10/2016)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el conseller d’Educació i Universitat, Martí March, han inaugurat la jornada de formació inicial de l’Aprenentatge Servei sobre la serra de Tramuntana. La jornada s’ha dut a terme a Raixa.

Avui s’ha iniciat l’Aprenentatge Servei sobre la serra de Tramuntana amb una jornada de formació per als mestres i professors dels 20 centres educatius seleccionats per  aquest projecte. A partir d’ara, hauran de treballar la Serra a les aules i també viure-la amb excursions que seran finançades pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial. El consorci corre amb les despeses de transport i d’estada als refugis de la xarxa del Consell de Mallorca.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha afirmat que «volem fer arribar la Serra als mallorquins més joves i que entri de ple als centres educatius. Els valors que varen fer la Serra Patrimoni de la Humanitat s’han de transmetre als nins i nines de Mallorca. Com, per exemple, el respecte per la naturalesa i la convivència amb el paisatge». Finalment, ha agraït als docents la dedicació que tendran amb aquest projecte.

El conseller d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, Martí March, també ha agraït el treball dels docents i ha afegit que «educar és posar arrels, però també ales. Una arrel clau és la serra de Tramuntana, on hi trobam tota la nostra història i està plena de valors. Aquest projecte ens sembla bàsic per millorar l’educació i per entendre aquesta meravella que és la Serra».

La jornada ha continuat amb la ponència «Vega Educa, defensar i preservar el patrimoni», a càrrec de Francisco Javier Alonso. A continuació, s’han dut a terme 3 tallers simultanis per observar idees de com treballar la Serra amb els alumnes. Els tallers han estat «Tast de natura», «Eines TIC que ens ajudaran a desenvolupar projectes servei» i «La serra de Tramuntana en un m2: espiral aromàtiques».