Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comença el projecte “Sa tanca de Son Amer I” amb la participació de 5 dones i 5 homes desocupats menors de 30 anys

Comença el projecte “Sa tanca de Son Amer I” amb la participació de 5 dones i 5 homes desocupats menors de 30 anys

(31/01/2018)

El Departament de Medi Ambient ha contractat aquests treballadors i treballadores a través del programa SOIB JOVE FORMACIÓ I OCUPACIÓ. Durant 9 mesos assoliran les competències necessàries per desenvolupar l’ocupació agroforestal amb una experiència laboral real.

10 persones desocupades menors de 30 anys han començat avui a fer feina al Consell de Mallorca en l’àmbit del projecte Sa Tanca de Son Amer I. Un projecte mixt d’ocupació i formació destinat a persones joves desocupades de Garantia Juvenil on tendran l’oportunitat de formar-se i treballar d’acord amb els objectius d’aprenentatge de dos certificats de professionalitat complets: AGAR 0309 Activitats auxiliars en conservació i millora de forests i AGAX 0208 Activitats auxiliars en agricultura.

 

Cal destacar que per primera vegada s’ha aconseguit la paritat entre sexes, seleccionant 5 dones i 5 homes, en un tipus de projectes on històricament hi havia més participació masculina.

 

Durant els nous mesos que dura el contracte de formació i aprenentatge, les persones participants duran a terme una obra d’interès general i social a  la finca pública de Son Amer a Escorca i estaran capacitades per  dur a terme tasques  com el  maneig de desbrossadora, muntatge de sistemes de reg, maneig de productes fitosanitaris i adobs, plantació, sembra i cultiu de plantes, recollida de productes agrícoles, maneig de motocultor, i manteniment d’instal·lacions agroforestals, etc.

 
A més, en l’àmbit d’aquest projecte s’ha contractat una persona per la direcció del projecte i una persona com a docent de l’ofici.

 

Sa Tanca de Son Amer I està gestionat pel Departament de Medi Ambient, amb la participació del SOIB i el cofinançament del Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020

  
Aquest tipus de projectes han estat tot un èxit: a més de la important feina ambiental, també s’ha facilitat la inserció laboral dels participants. Per exemple, en el cas del projecte de garantia juvenil “Es murtar de Son Amer”, que es va dur a terme durant el 2016, el 40% dels alumnes-treballadors a hores d’ara té una feina. Un d’ells ha estat contractat com a treballador forestal, un altre com a peó de jardineria i altres tres com a peons agroforestals.  També s’ha de destacar que dos alumnes han continuat amb formació relacionada i la resta han aconseguit entrevistes amb empreses i ofertes publicades al SOIB.