Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera i Ribot expressen el suport del Consell als productors d’agricultura ecològica

Cladera i Ribot expressen el suport del Consell als productors d’agricultura ecològica

(08/09/2021)

Ho han fet durant una reunió amb APEMA, a qui presentat el pla “Tanca el cercle” de matèria orgànica i han fet seguiment de les accions de suport al sector

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’han reunit avui horabaixa amb els responsables de l’Associació de Producció Agrària Ecològica de Mallorca a la seva seu, a Porreres. A la trobada, a la qual també han assistit el director general de residus, Juan Carrasco i el regidor de l’ajuntament de Porreres, Jaume Martorell, hi ha estat present el president d’APAEMA, Miquel Coll; Nofre Fullana, director tècnic de l’associació i Miquel Serra, sotsdirector.

La reunió ha servit per fer seguiment de les accions de suport del Consell de Mallorca al sector agroalimentari i producte ecològic local, i per presentar-los el projecte inclòs al pla “Mallorca Circular” que preveu la construcció de cinc plantes de compostatge de matèria orgànica a l’illa.

“Els fons europeus són una oportunitat per accelerar una transformació en el model econòmic i social de Mallorca, i això vol dir avançar cap a la sostenibilitat i la transició circular per ser referents” ha apuntat la presidenta Cladera. “La posada en marxa de cinc plantes de compostatge a l’illa és un dels projectes més importants que, amb una inversió que arriba als 200 milions d’euros, ens permetrà d’una banda tancar el cercle de la matèria orgànica que generam a Mallorca i, d’altra, ajudar el sector primari a ser més competitius perquè reduirà el preu del compost, un producte fonamental en l’agricultura ecològica”. “Apaema ha de ser bun dels col.laboradors, perquè ells seran els principals destinataris del compost d’alta qualitat que generarem en aquestes plantes”, ha conclòs la presidenta.

En aquest sentit, Aurora Ribot ha apuntat que «a més de ser un projecte revolucionari per millorar la competitivitat del sector agrícola de l'illa i tancar  el cercle de la matèria orgànica, que és l'únic que podem tancar a Mallorca, suposa una passa endavant imprescindible cap a la sostenibilitat de la nostra societat i una important mesura per lluitar contra l'emergència climàtica. Les plantes projectades permetran fer un compost de qualitat apte per agricultura ecològica i reduirem les emissions derivades de transport de compost de zones fora de Mallorca a la vegada que contribuirem a millorar la fertilitat de les terres de cultiu de l'illa». Les plantes projectades encaixen en els objectius dels fons de reactivació europeus i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ja que «Tanca el cercle» vol ser una palanca de canvi important i element transformador de la realitat de l’illa.

A la reunió també s’han avaluat les accions de suport al sector primari i mesures de reactivació i dinamització econòmica, com les campanyes de foment del producte local i la posada en marxa dels bons bescanviables per lots de producte local, entre ells, productes provinents de productors ecològics associats a APAEMA. De moment, ja s’han sol.licitat més del 60% dels 4.778 bons posats en circulació i encara es poden demanar els que queden disponibles a través de cooperatives, comerços d’economia social i botigues de productors.

Vídeos

Reunio amb Apaema