Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cladera: "És una llei prioritària i necessària per fer avançar el Consell i fer-lo més eficient"

Cladera: "És una llei prioritària i necessària per fer avançar el Consell i fer-lo més eficient"

(20/09/2021)

La presidenta valora l’aprovació de l’Avantprojecte de Llei de consells insulars per part del Consell de Govern

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha expressat la seva satisfacció per l'aprovació avui al Consell de Govern de l'Avantprojecte de Llei de consells insulars. "És una llei necessària i prioritària per noltros en la qual feim feina amb el Govern des del principi de legislatura que fa avançar el Consell per ser una institució ser més moderna, més eficaç, més eficient i per tant més útil a la societat mallorquina" ha dit. "Que avui ho aprovi el Consell de Govern vol dir que aviat ho podrà tramitar el Parlament de les Illes Balears, i esper que hi hagi un acord unànime de totes les forces polítiques al Parlament de les Illes Balears durant la seva tramitació perquè pugui ser aviat una realitat", ha expressat.

La presidenta Cladera s'ha referit també als efectes de la nova llei sobre el funcionament i organització dels consells insulars, institucions amb una doble naturalesa, autonòmica i local. "L'aprovació de la nova Llei de consells en fa avançar pel federalisme insular i perquè les competències que transfereix el govern les poguem executar amb l'agilitat i funcionament d'un govern autonòmic, i no com una entitat local".

L'aprovació per part del Consell de Govern, i posterior entrada a tramitació parlamentària dóna compliment a l'Estatut d'Autonomia, als Acords de Bellver i als Acords de Raixa, així com al compromís sorgit de la Conferència de Presidents de tenir-la en tramitació parlamentària en el darrer trimestre d'enguany. Previ a l'aprovació per Consell de Govern, la nova norma s'ha dialogat amb tots els consells insulars, s'han acceptat nombroses al·legacions presentades i també recomanacions fetes pel Consell Consultiu.