Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Infomallorca Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Celebrada una nova sessió de l’Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca

Celebrada una nova sessió de l’Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca

(01/10/2016)

Durant la reunió s’ha donat llum verda a la convocatòria de subvencions per a les societats de caçadors de Mallorca de cara a la temporada de caça 2016 i 2017.

La sala d’actes de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha estat avui l’escenari d’una nova reunió de l’Assemblea de Societats de Caçadors de Mallorca. El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, han presidit la sessió a la qual, entre altres punts debatuts, s’ha donat llum verda a la convocatòria de subvencions per a societats de caçadors de Mallorca de cara a la temporada de caça 2016 i 2017.

 

En aquest sentit, el Departament de Desenvolupament Local destinarà 200.000 euros a aquesta convocatòria, els quals estaran dividits en dues línies. Per una banda es destinaran 150.000 euros per a despesa corrent de les societats de caçadors per tal de realitzar sembra, compra de gra, repoblació d’espècies cinegètiques, o neteja de garrigues, entre d’altres. Per altra banda, la convocatòria de subvencions destinarà 50.000 euros per a inversions, única i exclusivament destinats a la construcció de clapers i núclis d’alta densitat per a la cria i recuperació del conill, i per a compra de gàbies i material destinat al control de depredadors de fauna invasora.

 

Durant l’assemblea també s’han abordat temes relacionats amb la formació dels membres de les societats de caçadors, al mateix temps que s’ha informat sobre la inclusió al Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de diferents conceptes cinegètics. Per altra part, els tècnics del Servei de Caça del Consell de Mallorca han informat als assistents sobre el projecte de recuperació del conill i de seguiment de la població de guàtleres al Pla de Mallorca, impulsat per part de l’administració insular.

 

A la reunió hi han assistit un centenar de persones representants de totes les societats de caçadors de l’illa de Mallorca, així com també membres de la Federació Balear de Caça.