Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Catalina Cladera trasllada les principals reivindicacions del Consell als senadors per Mallorca i al senador autonòmic

Catalina Cladera trasllada les principals reivindicacions del Consell als senadors per Mallorca i al senador autonòmic

(24/01/2020)

La presidenta s’ha reunit avui amb els senadors socialistes per Mallorca Cosme Bonet i Susanna Moll i amb el senador autonòmic Vicenç Vidal

Les reunions mantingudes avui a la seu del Palau Reial s’emmarquen en la roda de contactes que la presidenta Cladera ha anat establint amb representants de Mallorca a les Corts Generals, amb l’objectiu d’expressar als senadors les principals reivindicacions de la institució insular perquè aquests les traslladin a la cambra alta.

D’una banda, Cladera ha rebut en audiència els senadors socialistes per Mallorca Cosme Bonet i Susanna Moll. Una trobada sol·licitada pels senadors durant la qual s’han posat a disposició de la institució del govern de Mallorca i han assegurat el seu paper actiu en el Senat en benefici dels mallorquins i mallorquines.

En aquest sentit, Bonet i Moll han avançat a la presidenta la intenció de constituir el Grup Territorial Socialista de les Illes Balears per tenir més capacitat d’actuació en la representació i defensa dels interessos de les Illes. Com a exemples d’aquesta implicació, han destacat la pròxima tramitació dels pressupostos generals de l’Estat o la millora del finançament autonòmic i l’aplicació del règim especial de Balears.

«La sintonia en aquesta reivindicació és total», ha apuntat Cladera. «Ja s’han notat avenços des de la constitució del govern a Madrid, les Illes Balears són la comunitat autònoma que més creixerà en aportacions de l’Estat en comparació amb el darrer any», ha expressat la presidenta en relació amb les xifres de finançament autonòmic avançades pel Ministeri d’Hisenda. «Però no és suficient, així que hem de continuar reclamant un finançament ajustat a la nostra realitat com a illa i el desenvolupament del REB», ha conclòs Cladera.

Bonet i Moll també han coincidit amb la presidenta a treballar des del Senat en una de les reivindicacions principals del Consell de Mallorca, com és la flexibilització de la regla de despesa i la modificació de la llei Montoro perquè ajuntaments i institucions insulars puguin destinar el superàvit a inversions als municipis. Altres assumptes com la inversió turística, el suport als ajuntaments o inversions mediambientals són altres temes que, han apuntat els senadors per Mallorca, es tractaran des del Senat.

D’altra banda, Cladera també ha mantingut una trobada amb el senador autonòmic Vicenç Vidal, qui s’ha oferit a «ser corretja de transmissió de les principals preocupacions i reivindicacions dels mallorquins i mallorquines», ha expressat. El senador autonòmic, que ja ha mantingut trobades amb els altres consells insulars, s’ha compromès a traslladar a la cambra alta les peticions que li ha fet arribar la presidenta Cladera, que passen igualment per la necessitat de reclamar un millor finançament de les Illes, i de Mallorca en particular, com a territoris singulars. «En aquest sentit estam d’acord, el senador s’ha mostrat plenament en sintonia en aquestes reivindicacions històriques», ha apuntat Cladera.