Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Campos, Fornalutx i Sineu ja són membres de l’Agència de Defensa del Territori

Campos, Fornalutx i Sineu ja són membres de l’Agència de Defensa del Territori

(21/09/2017)

Amb els tres d’avui, l’Agència arriba als 20 ajuntaments membres. Des de principis de legislatura, la quantitat de municipis que hi formen part s’ha triplicat. A més, l’Agència ja controla un terç del territori de l’illa, més de 1200 quilòmetres quadrats.

Tres municipis més s’han adherit avui a l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca (l’ADT). Són els ajuntaments de Campos, Fornalutx i Sineu. El total de membres ja arriba a 20, triplicant la xifra de principis de legislatura.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el gerent de l’ADT, Tomeu Tugores, han signat el conveni d’adhesió. També hi han participat el batle de Campos, Sebastià Sagreras; el batle de Fornalutx, Antonio Aguiló, i el batle de Sineu, Miquel Gelabert.

L’Agència de Defensa del Territori es va fundar el 2009. Els primers municipis que s’hi afegiren varen ser: Campanet, Puigpunyent i Valldemossa (que va decidir deixar l’ADU el 2014). El 2010 s’hi varen adherir Algaida, Marratxí, Son Servera i Montuïri.

Fins al 2015 no hi va haver cap adhesió i el desembre d’aquest any s’hi varen sumar Artà i Felanitx. El 2016 ha estat l’any amb més adhesions, amb Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí i Sóller. Durant el 2017, s’hi han adherit els 3 municipis d’avui i els pobles de Búger, Selva, Llubí i Capdepera.