Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Bons resultats de les primeres proves de la caldera de biomassa a Son Amer

Bons resultats de les primeres proves de la caldera de biomassa a Son Amer

(19/05/2017)

La seva posada en marxa permetrà prescindir del gas propà i aprofitar les restes vegetals de les finques públiques com a combustible per l’aigua calenta i la calefacció

La implantació de la caldera de biomassa al refugi de Son Amer està més a prop de fer-se realitat. Durant les darreres setmanes s’han duit a terme un seguit de proves de funcionament amb uns resultats molt positius.

                                 

La caldera de biomassa és una alternativa a l’ús de combustibles convencionals i s’utilitzarà per millorar el subministrament d’aigua calenta i calefacció al refugi. Aquesta millora suposarà un estalvi econòmic considerable, ja que es deixarà de consumir gas propà. A més, es podran utilitzar les restes vegetals procedents dels tractament silvícoles de les masses forestals tant  de la finca de Son Amer com de la de son Macip, també propietat del Consell de Mallorca.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha destacat “la importància d’aprofitar tots els recursos propis per tal de canviar els paràmetres actuals i anar cap a una economia circular. És el cas d’utilitzar les restes vegetals per nodrir amb aigua calenta i calefacció als refugis”.

L’ús de biomassa forestal presenta molts d’avantatges: no contribueix a l'efecte hivernacle, elimina combustible vegetal i disminueix el perill d’incendis forestals i de plagues forestals, i no emet productes contaminants, entre d’altres.

La caldera instal·lada al refugi de Son Amer té una potència de 150 kW i el pressupost del contracte ascendeix a 71.269,00 euros. Les obres de instal·lació s’han perllongat durant dos mesos, després del període de proves que pot durar encara uns dies, les obres quedaran recepcionades i la caldera de biomassa estarà en ple ús.

 

L’objectiu del Departament de Medi Ambient és que aquesta primera caldera de biomassa a Son Amer només sigui una prova pilot i que es puguin anar instal·lant a tots els refugis de la xarxa del Consell per tal de fer-los més sostenibles.