Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Vés enrere Avancen les obres de la nova residència per a gent gran de Son Martorell

Avancen les obres de la nova residència per a gent gran de Son Martorell

(12/07/2021)

Catalina Cladera ha explicat durant una visita a les obres que aquest divendres l’IMAS assumirà la titularitat del centre nou per a gent gran de Pòrtol, a Marratxí.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han visitat avui les obres de la residència nova per a gent gran de Son Martorell, a Ciutat Jardí de Palma.

Aquest recurs assistencial nou es construeix en un solar de 6.450 metres quadrats cedit per l’Ajuntament de Palma i està cofinançat pel Consell i el Govern a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris. Un cop acabat el centre, que gestionarà l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), disposarà de 120 places per a persones amb dependència.

El projecte té un cost previst de 9,2 milions d’euros, 4 dels quals els aporta l’IMAS. La resta es finançaran amb els fons REACT-UE d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa que parteixen com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la covid-19.

La presidenta Cladera ha recordat que es tracta d’una nova infraestructura sociosanitària fruit de la col·laboració institucional que es duu a terme des del Consorci.

“Aquestes 120 places que  oferirà la residència de son Martorell s’afegeixen a les 40 que tendrà la Miquel Mir a Inca quan acabin les obres i a les 100 de la nova residència de Pòrtol, una nova residència ja finalitzada que serà cedida aquest mateix divendres a l’IMAS perquè la comencem a gestionar” ha expressat Cladera. “En aquestes residències ens plantejam una gestió més centrada en la persona, reforçant l’atenció individualitzada i adaptada a les necessitats i intimitat dels usuaris. Estam redoblant els esforços per consolidar un nou model d’atenció a les persones grans amb dependència” ha dit.

El centre de Pòrtol també està cofinançat pel Consell i pel Govern i ha tengut un cost de 8,5 milions d’euros. Té una capacitat de 100 places, 88 de les quals seran individuals, i generarà 100 llocs de feina directes i prop de 50 més d’indirectes amb els serveis que es vagin contractant (cuina, jardineria, manteniment o seguretat).

Tant aquesta residència com la de Son Martorell estan pensades per conjugar la necessitat d’assistència individualitzada i d’intimitat amb la necessitat de companyia i convivència pròpies del model d’atenció centrada en la persona que aplica la institució insular a tots els recursos assistencials nous. Ara mateix, l’IMAS té en marxa altres projectes que planifiquen les cures segons les necessitats particulars i concretes de cada individu, com són la reforma de l’edifici D de la Llar d’Ancians de Palma, que es troba en fase de redacció, la rehabilitació de la planta 8 de la Bonanova, que sortirà a licitació les pròximes setmanes, o la de la Miquel Mir d’Inca, que ja està en obres. Aquest darrer es perfila com un centre multiservei amb 40 places residencials, 25 de centre de dia i espais per acollir el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) o fer tallers d’estimulació cognitiva, entre altres serveis.

Juntament amb Cladera i Armengol, han visitat les obres el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan; la consellera d’Afers Socials del Govern, Fina Santiago, i el batle de Palma, José Hila. Una vegada finalitzada la construcció, a final del 2022 o principi de 2023, la residència passarà a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència i l’IMAS se’n farà càrrec de la gestió.

Vídeos

Residència