Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Avança la tramitació de la Llei de Consells

Avança la tramitació de la Llei de Consells

(26/02/2021)

La tramitació de la nova normativa i el reforç de la coordinació institucional ha marcat la primera reunió de la presidenta del Consell amb la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido s'han reunit avui migdia a la seu de la institució insular. Es tracta de la primera trobada de feina amb la nova consellera, durant la qual s'han posat al dia projectes comuns entre les dues institucions i s'ha reforçat el compromís de seguir treballant de manera coordinada.

Tant Cladera com Garrido han expressat la seva intenció d'intensificar la coordinació entre les dues institucions. Una entesa institucional que ha fet possible avançar en projectes prioritaris per al Consell de Mallorca, com és la nova llei de consells insulars, una iniciativa legislativa que han avançat es durà a Consell Consultiu en les pròximes setmanes, passa prèvia a la seva tramitació al Parlament de les Illes Balears.

«L'aprovació de nova llei de consells insulars és prioritària per a nosaltres» ha apuntat Cladera. «Necessitam canviar l'actual normativa per reconèixer que el consell també és institució autonòmica i l'aprovació de la nova llei en aquesta legislatura malgrat la pandèmia, ens permetrà seguir avançant en la modernització del Consell i la plena autonomia», ha conclòs.

En aquest sentit, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, ha apuntat que la seva intenció és que en les pròximes setmanes la llei de consells entri al Consell Consultiu i una vegada el Govern rebi el dictamen serà traslladable al Parlament de les Illes Balears per a la seva tramitació.

«Que per primera vegada una llei reconegui els consells com a administració autonòmica, que és el que diu l'Estatut d'Autonomia, permet una millor gestió dels consells, dels seus serveis públics i això repercuteix sobre la ciutadania, en aquest cas, de Mallorca» ha expressat Mercedes Garrido.

A la reunió, a la qual també han assistit la consellera de Presidència del Consell, Teresa Suárez, i la directora general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Isabel Castro també s'ha acordat reforçar la coordinació en àrees estratègiques com són les polítiques en matèria d'igualtat, diversitat i lluita contra les violències masclistes.